Roskilde Museum

Roskilde Museum viser Roskilde bys kulturhistorie samt fund og genstande fra egnen, fra Stenalder til i dag.

Kulturhistorisk museum

Roskilde Museum er byens og egnens kulturhistoriske museum. Museets udstillinger i Sankt Ols Stræde fortæller gennem arkæologiske fund og nyere genstande historien om en af landets ældste og mest betydningsfulde byer.

Museet har til huse i to af byens markante historiske huse – Liebes Gård og Sukkerhuset.

Sanselige oplevelser

Museet er bygget op som en sanselig oplevelse, hvor lys, lyd og rum understøtter fortællingen om Roskilde og slår skiftende stemninger an hele vejen gennem den store udstilling.

På skolebænken - Skolebørn på Roskilde Museum. Foto: ROMU.

Udstillinger - Magt og Mennesker

I udstillingen kan du blandt andet opleve rige samlinger fra oldtid og middelalder, eksempelvis: Uroksen fra Himmelev, Gerdrupgraven – en hedensk præstinde, som blev begravet med sin træl, Danmarks største middelalderudstilling, dragter, tekstiler, lertøj, sølv og topografiske malerier fra nyere tid.

De faste udstillinger suppleres af skiftende særudstillinger samt mange foredrag, arrangementer og aktiviteter for alle aldersgruppe.

Leg for de små

Hele stueetagen af Liebes gård er dedikeret til børnene. Det er her de kan sætte sig bag skolepultene og forestille sig, hvordan det var at være skolebarn for 100 år siden (?) – og det er her, de kan gå på opdagelse i Roskilde bys silhuetter, køre med biler i et kort over det gamle Roskilde, eller lege at de kører af sted med Odin, det første tog fra København til Roskilde.

Butik og café

I museet finder du både butik samt frokostcafe. Der er gratis adgang til butik og cafeområdet.

En del af Kulturstrøget

Kulturstrøget rummer både historiske perler, grønne oaser og moderne kunst og der afholdes mange aktiviteter og events, som er en stor og aktiv del af livet i Roskilde bymidte. Kulturstrøget er et samarbejde mellem Roskilde Museum, Roskilde Biblliotek, Roskilde Kloster, Museet for Samtidskunst, Kunsthuset Palæfløjen, Byens Hus samt Roskilde Domkirke.

Læs mere om Roskilde By som udflugtsmål her

Fakta

Roskilde Museum
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde

Tlf. 4631 6529
Mail:
Mere information på Roskilde Museums hjemmeside