Bliv Skjoldunge Tur 10: Vores verdensarv

Det er utroligt, at vi her i nationalparken har en bygning, som er blevet optaget på UNESCO´s liste over Verdensarv. Besøg Roskilde Domkirken og undersøg ude og inde hvad der gør kirken så enestående.

Fag og klassetrin

Klassetrin: 7. klasse forår
Fag: Historie og geografi. Tværfag: Dansk.

Tid og sted

Tid: 10.00 – 12.00. 
Sted: Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde. Vi mødes ved indgangen.

Transport

Skolen står for transport (se boks nede). Tjek selv bus og tog. Kom i god tid, så I har spist 10-mad og er klar til start med regnbukser på. Bliv, leg og udforsk sted efter tur.

Roskilde Domkirke. Foto: Ole Malling.
Roskilde Domkirke en vinterdag. Foto: Ole Malling.

Vores verdensarv

På skolen arbejder I med Roskilde Domkirke som UNESCO verdensarv. 

På turen undersøger klassen domkirkens historie, arkitektur og hvilke dele af den enorme kirke, som er bygget af materialer her fra egnen. 

På skolen samler I op på elevernes undersøgelser - og diskuterer Verdensarv og Verdensmål.

Hent materialer, lærervejledning og book tur

Du kan hente materialer til BLIV SKJOLDUNGE TUR 10: VORES VERDENSARV her i efteråret 2021. De er nu under udarbejdelse. Vi sender det også ud i god tid før tur. Brug materialet til at forberede og bearbejde forløbet med klassen. Materialet består af:

  • Turbeskrivelse: En oversigt over hele forløbet for læreren samlet på 1 A4-ark: Print arket ud på begge sider til dig og dine kolleger.
  • Kopiark til eleverne. Print dem ud på begge sider til eleverne - og brug med klassen før, under og efter turen.
  • Hent også Lærervejledning til Bliv Skjoldunge som bladrefilpdf-fil til A4 eller pdf-fil i opslag til A3.

Du kan booke næste skoleårs Bliv Skjoldunge-ture i juni måned via Bliv Skjoldunges bookingsystem. Vælg din kommune. Vælg Bliv Skjoldunge. Vælg tur. Book tid og sted.

Varmt tøj

Bliv Skjoldungeturene foregår oftest udendørs. For at få en god lærings-oplevelse er det vigtigt, at I har varmt tøj, gode sko/støvler og store madpakker med. Bed forældrene hjælpe. Det er svært at lære, når man fryser.

Forbered klassen før - og bearbejd turen efter

Bliv Skjoldungeturene er testet med skoler fra Lejre Kommune. Det står klart, at jo bedre klassen er forberedt inden turen - og jo bedre lærer og elever bearbejder turen efterfølgende, desto mere får børnene ud af at tage afsted.

Elev på tur til domkirken. Foto: Roskilde Domkirkemuseum.

Offentlig transport

Turen går til Roskilde Domkirke. Der kan være lagt for nogle skoler. Planlæg jeres transport i god tid. Tjek hvor bussen stopper - og hvor lang tid, I skal bruge på at gå til mødestedet: Domkirkens indgang.