Tur 10: Vores Verdensarv

Hvad er verdensarv? Undersøg Roskilde Domkirke.

Roskilde Domkirke. Foto: Ole Malling.

Fakta om forløbet

Fag og klassetrin
Klassetrin: 7. klasse forår
Fag: Historie og geografi. Tværfag: Dansk.

Tid
Tid: 10.00 – 12.00.

Sted
Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde. Vi mødes ved indgangen.

Transport
Skolen står for transport (se boks nede). Tjek selv bus og tog. Kom i god tid, så I har spist 10-mad og er klar til start med regnbukser på. Bliv, leg og udforsk sted efter tur.

Vores verdensarv

Forberedelse
På skolen arbejder I med Roskilde Domkirke som UNESCO verdensarv.

Ekspedition
På turen undersøger klassen domkirkens historie, arkitektur og hvilke dele af den enorme kirke, som er bygget af materialer her fra egnen.

Bearbejdning
På skolen samler I op på elevernes undersøgelser - og diskuterer Verdensarv og Verdensmål.

Børn undersøger Roskilde Domkirke. Foto: Sjællandske Medier.

Find materialer, lærervejledning og booking

Forberedelse og bearbejdning
Bliv Skjoldunge-ekspeditionerne er testet med skoler fra Lejre Kommune. Det står klart, at jo bedre klassen er forberedt inden turen - og jo bedre lærer og elever bearbejder turen, desto mere får børnene ud af at tage afsted.

Find kopiark og turbeskrivelse
Materialet består af en turbeskrivelse til lærerne + kopiark til klassen. Print materialet ud på begge sider. Brug materialet til at forberede, indsamle data og bearbejde forløbet med klassen.

Lærervejledning
Hent også Lærervejledning til Bliv Skjoldunge pdf.

Booking
Du kan booke næste skoleårs Bliv Skjoldunge-ture i juni måned via Bliv Skjoldunges bookingsystem. Vælg din kommune. Vælg Bliv Skjoldunge. Vælg tur. Book tid og sted.

Offentlig transport

Turen går til Roskilde Domkirke. Der kan være lagt for nogle skoler. Planlæg jeres transport i god tid. Tjek hvor bussen stopper - og hvor lang tid, I skal bruge på at gå til mødestedet: Domkirkens indgang.

Varmt tøj

I skal både undersøge domkirken udenfor og indeni. For at få en god læringsoplevelse er det vigtigt, at I har varmt tøj, godt fodtøj og store madpakker med. Bed forældrene hjælpe. Det er svært at lære, når man fryser.