Salvadparken

Ved Hove Å ligger Salvadparken i et smukt kuperet terræn, cirka 50 meter fra Roskilde Fjord. Her er shelters, naturlegepladser, strandeng og en fin udsigt ud over vandet. Kom til fods eller på cykel ad Fjordstien - eller læg til med din kajak.

Gode faciliteter og mange friluftsmuligheder

Salvadparken er et stort, grønt, offentligt område, som ligger ud til Roskilde Fjord, ved Hove Å´s udmunding. Her er både marker, skov og fjord. Fra parken er der god udsigt til Roskilde Fjords øer og holme.

Ved fjordkysten er der små pletter sandstrand, hvorfra det er muligt at bade. Pas dog på de mange sten. Hvis du har børn med, findes der også to naturlegepladser i parken.

Du kan også tage dit fiskegrej med og fiske efter ørreder ved kysten. Bundforholdene er afvekslende med både muslingebanker, ålegræs, sand og sten. Husk at være opmærksom på fredningsbæltet for Hove Å, som er ca. 500 meter. 

Hove Å

Hove Å løber i en øst-vestgående dal. På østsiden af landevejen udvider åen sig til ”Salmosen”, som er flot og spændende, men ret utilgængelig. Du kan kigge ud over området fra rastepladsen på Frederiksborgvej. De brede ådale i det bølgede landbrugsland er meget karakteristiske for naturen i Gundsømagle-området.

Botanisk værdi

I Salvadparken vokser en lang række strandplanter som blågrøn gåsefod, strand-tusindgylden og almindelig salturt, også kaldet kveller. Stænglerne er saftspændte og stærkt røde, når frugterne modnes. Et par halvsjældne arter som jordbærkløver, mat potentil og fliget vejbred er med til at give strandoverdrevet og skrænten nord for Salvadparken stor botanisk værdi.

I den lavvandede vig ind til Salvadparken går der ofte mange vadefugle og søger føde.

Faciliteter

Salvadparken ligger lige ned til Roskilde fjord. Der er to sheltere med plads til otte personer. Ved shelterne er bålpladser, et par borde og bænke samt et muldtoilet. Det nordligste shelter er handicapvenligt med en loftskinne, der gør det muligt at lifte en person ind og sidelæns derinde. Dog findes ikke taljetræk, løftebøjle og siddesejl på stedet - det skal medbringes.

Adgang

Der er fri adgang til området fra Frederiksborgvej (A6) mellem Risø og Jyllinge. Fjordstien går lige forbi og du kan komme til Salvadparken til fods, på cykel samt fra fjorden i båd eller kajak. Du kan ro ad Hove Å til shelterpladsen.

Mere viden om Salvadparken

En informationstavle på stedet viser nærmere detaljer for området.

Aktiviteter

Ved Salvadparken giver kyststrækningen mulighed for både at fiske, se på fugle og lægge til med kajak. Shelterpladsen giver mulighed for overnatning i det fri.

Læs mere under aktiviteter her:

Fisketure

Fugleture

Sejlture

Overnatning

© Foto; Fugle på fjorden af Ole Malling, Hove Å og Shelterplads af Malene Bendix, Fisker med Ørred af Rasmus Ovesen.