Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Overnatning

Naturen opleves meget forskelligt om dagen og om natten. I nationalparkområdet er der mange overnatningsmuligheder med forskellige faciliteter til rådighed. Tag ud og sov under stjernerne, i skoven i en hængekøje eller besøg en af de lokale kroer eller campingpladser.

Sov under stjernerne

Der ligger hele 26 primitive teltpladser langs Roskilde Fjord med adgang fra såvel vand som land.

Sov i skoven

Hvis du kan nøjes med at sove meget enkelt - fx i en sovepose direkte i skovbunden, i en hængekøje eller under et regnslag - er du velkommen overalt i Naturstyrelsens skove. I nationalparken omfatter det Boserup Skov og Bidstrup Skovene.

Primitive overnatningspladser

Disse pladser er beregnet til enkeltpersoner, familie og smågrupper, der vil overnatte i naturen i telt eller lignende. Pladserne kan bruges uden forudgående tilladelse.

Lejrpladser for grupper

Lejrpladser for grupper, f.eks. spejdere, skoler og børneinstitutioner. Man skal søge tilladelse til at bruge pladsen hos Naturstyrelsens lokale enhed.

 

Find et shelter

Naturstyrelsen har opført shelters i skovene og ved andre naturskønne steder - bl.a. i Salvadparken, ved Gershøj og Herslev Havn og Særløse Overdrev.

Et shelter kan være alt fra et lille hus med plads til en familie – til en større overdækning, hvor op til 30 personer kan sove.

Book et shelter

Nogle shelters kan bookes på forhånd via Naturstyrelsens hjemmeside. De er meget populære, især i sommerperioden, så det er godt at være i god tid.

Lokale overnatningssteder

Hvis du gerne vil sove lidt mere komfortabelt, findes der mange muligheder. På vores interaktive kort kan du finde alle lokale overnatningssteder.

Find overnatningssted

Hoteller og kroer

Kroophold er en hyggelig måde at komme tæt på lokalsamfundet. Tag f.eks. til den nyåbnede Gershøj Kro, der ligger lige ud til fjorden eller Sonnerupgaard Gods i det bakkede istidslandskab.

Bed&Breakfast

Der findes mange steder med Bed&Breakfast spredt ud i hele nationalparkområdet. Tag f.eks. til historiske Gl. Lejre eller overnat i trætopshytterne på Ryegaard.

Campingpladser

Du kan campere helt ud til fjorden og det gode badested 'Vigen' på Roskilde Camping. På Borrevejle Camping i Kirke Såby og Solbakken i Kirke Hyllinge er der gode muligheder for at tage ud i landskabet på gåben eller cykel.

Overnatning med Naturstyrelsen

Naturstyrelsen giver mange muligheder for at overnatte gratis i naturen. Se de forskellige tilbud og et kort over overnatningsstedernes placering

Overnatning langs Fjordstien

Hele vejen rundt om Fjordstien er der muligheder for overnatning - både fra land og vand. Se kort over overnatningspladser langs Fjordstien og se den tilhørende adresselisten

Find naturnær overnatning i Friluftsguiden

På Friluftsguiden er det nemt at få et overblik over de forskellige overnatninsmuligheder i nationalparken. Se kort og beskrbivelser

VisitDanmark

Nationalparken ligger i Lejre, Roskilde og Frederikssund og de tilknyttede Visitorganisationer har masser af gode forslag til dit ophold i nationalparken - og kan give information om mulighederne for overnatning. Besøg deres hjemmesider:

Besøg VisitLejres hjemmeside

Besøg VisitRoskildes hjemmeside

Besøg VisitFrederikksunds hjemmeside

Adresser på overnatningssteder

På nationalparken interaktive kort kan du finde adresser på telt- og shelterpladser og Bed&Breakfast i området.

Vis interaktivt kort