Tadre Mølle

Tadre Mølle er den sidste vandmølle i Elverdamsdalen. I området har siden middelalderen ligget mindst 13 vandmøller. Besøg den gamle vandmølle.

Tadre Mølle historie

Tadre Mølle er et centralt kultur- og naturhistorisk formidlingssted, som levendegør Elverdamsdalen og dens samspil mellem menneske og natur. Her er sat særligt fokus på områdets natur, vandmøller og landbohistorie.

Liv i møllen

Der er ofte liv i den gamle mølle. Tadre Mølles Venner maler mel og flere foreninger bruger vandmøllen og naturen omkring den til formidling. Møllemaries hus er sat istand og i møllens butik kan der i åbningstiderne købes kaffe, te, is og andre gode sager. Det er et perfekt udflugtsmål i det grønne med god mulighed for at nyde madkurven og lade børnene gå på opdagelse.

I laden findes en udstilling om Elverdamsdalens natur og vandmøller med særlig fokus på Tadre Mølles historie og de mennesker, som har været knyttet til møllen. Og bag møllen er der etableret kålgård og en fin lægeurtehave.

Store bagedag på Tadre Mølle. Foto: ROMU.
Tadre Mølle. Foto: ROMU.

Stier og kildekalk

Der er anlagt stier i skovkanten omkring møllesøen og rundt om engene.  Her er der, som det eneste sted i landet, åbnet et kildekalkbrud. Engene græsses af kvæg, og man er velkommen til at gå tur på engen via låger i hegnet. Taderød bæk løber lige forbi stierne.

Book shelterpladserne

På Tadre Mølle findes en dejlig naturlejrplads beliggende i naturskønne omgvielser. Pladsen er indrettet med tre shelters med plads til omkring 20 voksne personer. De bookes via ROMU.

Nationalpark-port

I nationalpark-porten på Tadre Mølle kan du som besøgende finde information om nationalparken og om Tadre Mølle. På hylderne i porten kan børnefamilier og nysgerrige finde grejkasser med ideer til aktiviteter i naturen omkring den historiske mølle. Porten har åbent i samme tidsrum som møllen. Læs mere om port-konceptet her

Se video om Tadre Mølles historie

MallingFilm har produceret flere videoer om Tadre Mølles historie og natur. Se dem her

Fakta

Tadre Mølle
Tadre Møllevej 23
4330 Hvalsø

Telefon: 5144 4924
E-mail: Obfuscated Email
Booking af shelter: Obfuscated Email
Læs mere: Tadre Mølles hjemmeside