Find vej

Tog, bus, bil eller båd - der er mange veje til nationalparken. Download nationalparkens app med digitalt kort eller print en folder med rutebeskrivelser.

Tag tog og bus

Regionaltog forbinder nationalparken med resten af landet. Stå af på Roskilde, Lejre eller Hvalsø stationer. Herfra kan du vælge at tage en bus videre. Bus 207 kører nationalparken rundt og stopper undervejs ved mange udflugtsmål.

Find nationalparken i bil

Kommer du i bil fra København kan du tage Holbækmotorvejen (rute 21). Kør af ved Roskilde eller Lejre og begiv dig ud på de små hyggelige landeveje. Du kan også følge Margueritruten, som går gennem noget af nationalparken.

Kom med båd

Du kan også komme i båd fra fjordsiden og lægge til ved havne langs kysten.

Kom rundt

Find et besøgssted

I nationalparken er der mange besøgssteder, som er klar til at tage imod dig. Find adresser i nationalparkens app, på vores online kort og her på hjemmesiden.

Guidet tur i nationalparken

Tag på tur med guide

I nationalparken har vi mange ildsjæle, som kender områdets natur og kulturhistorie som deres egen bukselomme – og tager grupper med på tur.

Skjoldungestierne

Skjoldungestierne består af 40 km afmærkede vandreruter, som går gennem fantastisk og varieret natur. Klik videre og find kort.

Sejltur på Fjorden

I sommersæsonen er det muligt at sejle ud på med nationalparkens fjordbåd, i vikingeskib eller med Sagafjord.

Cyklist på Fjordstien

På cykeltur ad Fjordstien

Den 275 km lange cykelsti bringer dig mange steder tæt på kysten, hvor du kan se vandet, nyde duften og mærke brisen fra fjorden.

Heste ved fjorden

Tag hesten med

Der er mange muligheder for at opleve Nationalpark Skjoldungernes land til hest. Der er ca. 60 km ridestier rundt i nationalparken.

Download app

Nationalparkens app

I nationalparkens app finder du et interaktivt kort med beskrivelser af udflugtsmål, besøgssteder, overnatning, stier, shelters, havne og meget andet. Den er gratis og kan køre uden internetforbindelse, når først den er downloadet.

Download i Google Play 
Download i App Store

Sådan færdes du i naturen

Løber i skoven

Vis hensyn

Vær opmærksom på, at Nationalpark Skjoldungernes Land består af privat og offentligt ejede arealer med forskellige opholds- og færdselsregler. Tag hensyn til naturen og de lokale lodsejere, når du færdes i nationalparken. 

Er du i tvivl om, hvor du må opholde dig, så hold dig til veje og tydelige stier, eller spørg dig frem. En venlig henvendelse til de lokale lodsejere giver ofte et positivt resultat.

Færdsel i naturen

Du kan orientere dig om de naturbeskyttelses- og færdselsregler, der gælder for både offentlige og private arealer her på hjemmesiden.

Læs regler for god færdsel