Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Find vej

 

Mange indgange

Nationalparken ligger på midtsjælland - kun 30 minutter fra København. Der er mange indgange til nationalparken, hvori 24 museer og naturskoler står klar til at tage imod dig.

Læs om besøgsstederne her

Alle veje fører til nationalparken

Alle veje fører til Nationalpark Skjoldungernes Land. Kør hertil i bil, eller tag toget og stå af på Roskilde, Lejre eller Hvalsø stationer. Herfra kan vandre- eller cykelturen starte – eller bussen kan føre dig videre ud i nationalparken.

Ti små havne giver dig mulighed for at gå i land i nationalparken, hvis du kommer med skib. 15 kirker giver mulighed for udsigt, parkering og rent vand.

Se kort over nationalparken her

Kort og foldere

Nationalparkens varierede landskab byder på masser af friluftsmuligheder og et stort antal besøgssteder. Der er derfor lavet meget informationsmateriale omkring de enkelte områder. Her er et udvalg af foldere:

Folder om Nationalpark Skjoldungernes Land

Folder Engelsk version

Kort over Skjoldungestierne

Roskilde Fjord - God tur

Informationsfolder Boserup Skov

Informationsfolder Bidstrup Skovene

Fjordstien: Frederikssund-Roskilde

Fjordstien: Roskilde-Holbæk

Turistkontorene i Roskilde, Lejre og Frederikssund står klar til at hjælpe på vej og uddeler folderne på papir.

Færdsel i naturen

Tag hensyn til naturen og lodsejerne. Færdsel med omtanke er til glæde for alle!

Offentlige og private arealer

Vær opmærksom på, at Nationalpark Skjoldungernes Land består af privat og offentligt ejede arealer med forskellige opholds- og færdselsregler. Læs reglerne for færdsel på offentlige arelaer på Miljøstyrelsens hjemmeside

Du er meget velkommen som gæst, men må ikke færdes overalt i landskabet. En vejledning til færdsel på private arealer er under udarbejdelse.

I tvivl?

Er du i tvivl, så hold dig til veje og tydelige stier, eller spørg dig frem. En venlig henvendelse til de lokale lodsejere giver ofte et positivt resultat.

App med interaktivt kort

Med denne app i lommen bliver du aldrig væk. Til gengæld kan du blive klogere på 280 steder og 15 stier og ruter i Nationalpark Skjoldungernes Land.

I app'en finder du et interaktivt kort over nationalparken med beskrivelser af udflugtsmål i naturen, besøgssteder, overnatning, stier, shelters, havne, o.m.a. App'en gør det nemt at planlægge din tur!

App'en er gratis og kan køre uden internetforbindelse, når først den er downloadet.

Hent app'en

Hent app'en til din Android i Google Play her: Nationalpark Skjoldungelandet

Hent app'en til din Iphone eller Ipad i App Store her: Nationalpark Skjoldungelandet

Du kan også selv søge efter app'en: Nationalpark Skjoldungelandet. Har du spørgsmål eller forslag til forbedringer, så kontakt nationalparkens sekretariat.

Skjoldungestien

Hvis du skal ud og vandre i nationalparken eller ønsker en god fortælling, så er Skjoldungestierne lige noget for dig. Skjoldungestierne er vandreruter, som henligger på naturens præmisser, der alle går gennem Gl. Lejre. I alt 40 km vandreruter gennem det flotte natur- og kulturlandskab. Hør Rune T. Kidde fortælle om de spændende seværdigheder du møder undervejs

 

Download app'en

App'en til Skjoldungestierne viser vandreruterne på kort, hvor faciliteter og seværdigheder er markeret.

Du kan downloade appen til din smartphone eller computer i Google Play: Android-produkter.

Du kan downloade appen til din Iphone eller Ipad i Itunes: Appel-produkter.