Oplev Nationalpark Skjoldungernes Land

Forsvind ind i de store midtsjællandske løvskove. Mærk historiens vingesus ved oldtidens kulturspor i istidslandskabet og den friske brise ved Roskilde Fjord. Det vrimler med oplevelser i Skjoldungernes Land!

Vis interaktivt kort

Planlæg din tur

Find vej

Der er mange måder at komme rundt i nationalparken. Begiv dig f.eks. af sted med et kort eller app'en i hånden eller tag Bus 207 fra den ene ende til den anden.

Book en guide

I nationalparken har vi mange ildsjæle, som kender områdets natur og kulturhistorie som deres egen bukselomme – og tager grupper med på tur.

God færdsel

Nationalparkens særlige natur og kulturhistoriske perler er for os alle sammen. Lad os hjælpe hinanden med at tage hensyn. Vidste du fx at 80% af nationalparken er privat ejet? Læs om reglerne i naturen.

Find overnatningssted

I nationalparken er der mange overnatningsmuligheder med forskellige faciliteter. Tag f.eks. ud og sov under stjernerne eller besøg en af de lokale kroer.

Download app

Nationalparkens app

I nationalparkens app finder du et interaktivt kort med beskrivelser af udflugtsmål, besøgssteder, overnatning, stier, shelters, havne og meget andet. Den er gratis og kan køre uden internetforbindelse, når først den er downloadet.

Download i Google Play 
Download i App Store

Oplev Skjoldungernes Land på flere måder

På vandretur

I Nationalpark Skjoldungernes Land findes der gode muligheder for at opleve naturen til fods ad smukke vandreruter, bl.a. ad Skjoldungestierne.

På fjorden

Tag med Sagafjord på rundtur på Roskilde Fjord, prøv kræfter med sejllads i vikingeskibe eller nyd en stille tur i kajak. Mulighederne er mange.

På cykel

Tag cyklen ud i nationalparken og kom helt tæt på den spændende natur. Det bakkede landskab giver vind i håret og sved på panden.

Ved vandet

Der er mange muligheder for at soppe, bade og fiske i nationalparken. Tag ungernes med og se hvad der gemmer sig i nettet.