Forår med børn i naturen

Lærken synger, muldvarpen søger mage, anemoner springer ud og snart kommer varmen. Det er forår! Tag ungerne med ud i nationalparken og oplev naturen i forårsforandring.

Lyt til fugleorkester

Forår er sangtid. I hvert fald for vores mange, ynglende sangfugle. Fuglene synger fra solen står op – både for at markere territorier og for at tiltrække hunner. Tag ungerne med ud en morgen og lyt til fuglene. Måske kan I genkende nogle af fuglestemmerne? 

Naturvejleder Sofie Clauson-Kaas giver her en introduktion til nogle af de stemmer, du kan høre i forårets fuglekor.

Tag på anemone-safari

Anemonen blomstrer i april - før bøgen springer ud og stjæler alt lyset. Især Boserup Skov er kendt for sit fantastiske anemonetæppe, der dækker skovbunden i foråret. 

Tag børnene med ud og rul jer i anemonerne. Turen kan fint kombineres med en tur ned til fjorden, leg på midgårdsormen eller en dag med bål på en af skovens mange bålpladser.

Smag på foråret

Foråret er den bedste årstid til at smage på friske skud. Små, nye brændenælder titter op af jorden og ramsløg står klar i skovbunden, hvorfra de spreder deres lugt af løg. Bøgebladene folder sig ud, lækre og lysegrønne og lige til at lægge på en mad med fx smøreost. 

Slå jer ned ved en af shelterpladserne i fx Boserup Skov og tænd et bål. Bland friskplukkede urter i snobrødsdejen og bag dem på en pind over bålet eller som fladbrød på en rist.

Hent appen ’Vild Mad’ og lær mere om, hvordan du kan genkende og anvende de vilde urter i din madlavning. Husk aldrig at spise vilde urter, som du ikke kender.

Find flere aktiviteter på Skoven i Skolen

Hop videre til Skoven i Skolen, hvor du kan finde årstidsrelevante aktiviteter, fx aktiviteter med blomster, fisk eller krible-krable dyr.

Nationalparken driver Skoven i Skolen sammen med Nationalparkerne Mols Bjerge, Kongernes Nordsjælland og Thy. Her kan du finde mange idéer til konkrete aktiviteter ude i naturen fx via årstidshjulet.

© Fotografer: Familie ved sø: Nynne Sørgaard; bøgeblade: Ole Malling; film: Hans Henrik Erhardi