Hasselmusens drømme - en spådom

Tag med ind i hasselmusens drømmeunivers på en lydvandring i Bidstrupskovene skabt af forfatter Hanne Højgaard Viemose og Singvogel.

Forestil dig den lille hasselmus, krøllet sammen i sin rede under Bidstrup Skovenes store, nøgne kroner. Her ligger den gemt for vinteren, mens den venter på forårets komme og afslutningen på en syv måneder lang vintersøvn.

Med et splinternyt kunstværk i ørerne, kan du nu rejse med ind i den sovende hasselmus’ drømme, mareridt og visioner. Værket hedder ”Hasselmusens drømme – en spådom” og kan opleves i Bidstrupskovene langs den markerede hasselmus-rute. Rundturen på cirka 4,5 kilometer begynder ved Storskoven parkeringsplads.

Lydværket er en egnsspecifik skabelses- og undergangsvision, der sender hilsener til både Vølvens Spådom og de gamle sagn om Skjoldungerne, den mytiske kongeslægt, der har givet navn til nationalparken.

Forfatter Hanne Højgaard Viemose har skabt det tekstlige univers og lagt snittet gennem egnens historie fra sagntid over vikingetid og frem til i dag med pile ud i fremtiden, mens den århusianske gruppe Singvogel med Andreas Hansns kompositioner har skabt et sonisk svar på skovens liv og stedets mytologi.

Oplev værket

Lydværket er skabt til at blive oplevet i Bidstrupskovene i Nationalpark Skjoldungernes Land. Tag til parkeringspladsen ved Storskoven, klik nedenfor og lad oplevelsen begynde. Værket er til ørerne, så telefonen kan du lægge i lommen. God fornøjelse!

Tak

Projektet 'Hasselmusens Drømme - en spådom' er en del af nationalparkens kunstprogram. Projektet er støttet af:

  • Det Obelske Familiefond
  • Statens Kunstfond