Tag på kursus

Nationalparken tilbyder forskellige kurser og netværk for lærere, pædagoger og andre interesserede. Find mere information om dem og andre relevante kurser fra besøgssteder i nationalparken.

Skræddersyede kurser

Hvis du ønsker et særligt kursus, er du velkommen til at kontakte en af nationalparkens naturvejledere: Sofie Clauson-Kaas – eller Louise Liv Holm.

Find en formidler

Du kan også kontakte en af nationalparkens dygtige naturvejledere, kulturformidlere og andre med gode tilbud for skoler i Find en formidler.

Skjoldunger. Foto: Sara Johansen.

Kommende kurser

Her er en oversigt over kommende kurser. Vi lægger løbende nye kurser ud. Følg link til nærmere beskrivelse.

Introkurser i udeundervisning i en coronatid

Kort: Nationalparkens to naturvejledere udbyder 10 introkurser i udeundervisning for lærerkollegier på skoler i Lejre, Roskilde og Frederikssund Kommuner i foråret 2020. Kurserne varer halvanden time - og foregår på skolen. Kurserne kan bookes efter først-til-mølle princippet hos nationalparkens naturvejleder Sofie Clauson-Kaas på Obfuscated Email
Tid og sted: Foråret 2020 på skolen. 
Målgruppe: Skoler i Lejre, Roskilde og Frederikssund kommuner.

Vandløbsundersøgelser. Foto: Roskilde Katedralskole.

Nationalparkens UdeskoleNet

Nationalparkens UdeskoleNet er for alle, som interesserer sig for at bruge nationalparken og skolens nære omgivelser som klasseværelse eller pædagogisk rum.

To møder om året

Netværket holder møde to gange om året. Møderne har forskellige temaer og foregår på centrale steder i nationalparken. Hvert møde består af både teoretiske oplæg og praktiske workshops. Møderne vil ligge i tiden fra 14 - 17. Vi sætter to mødedatoer i kalenderen til skoleåret 2020/21. Nærmere info følger:

  • Efterårsmøde: xx september 2020
  • Forårsmøde: xx maj 2021

Tværfagligt netværk

Netværkets målgruppe er lærere, pædagoger, formidlere, naturvejledere, læreruddannere og forskere. 

Gratis netværk

Det er gratis at være en del af netværket. Nationalparkens sekretariat står for det praktiske omkring planlægning.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig netværket ved at skrive en besked til Malene Bendix på e-mail: Obfuscated Email. Skriv kort om dig selv og send kontaktdata og interesser.

Brug nationalparken som klasseværelse. Foto: Nynne Sørgaard.

Nationalparken som klasseværelse

Læs her, hvordan du kan booke et oplæg om Nationalpark Skjoldungernes Land - og hvordan nationalparken og skolens nære omgivelser kan bruges som klasseværelse.

1 times oplæg

Fra sekretariatet kommer vi gerne ud på skolen og fortæller på et lærerrådsmøde eller en pædagogisk dag.

Vær i god tid

Der er run på nationalparkens lille sekretariat - så vær i god tid, når du booker et oplæg eller kurser.

Kontakt

Tag kontakt til formidlingskoordinator Malene Bendix på e-mail Obfuscated Email eller naturvejleder Sofie Clauson-Kaas på Obfuscated Email.