Frivillig i Tadre Mølles Venner

Vær med til kulturhistorisk formidling

Midt i Elverdamsdalen finder du Tadre Mølle, som er den den sidste af i alt 13 vandmøller, der tidligere fandtes i området. Tadre Mølle er stadigvæk fuldt funktionsdygtig og fungerer i dag som naturcenter og kulturhistorisk museum. Venneforening Tadre Mølles Venner blev oprettet i 1978, som en hjælp til møllen og til den daværende ejer frk. Marie Hansen. På Tadre Mølle bliver der årligt holdt større arrangementer som Dansk Mølledag og Kildemarked i juni samt Jul på Tadre Mølle i december.

I dag er der ca. 160 medlemmer i Tadre Mølles Venner, hvoraf 40 arbejder frivilligt med forskellige opgaver på stedet - opdelt i fire laug:

Møllerlauget, som kører vandmøllen. Håndværkerlauget, der renoverer og vedligeholder den gamle mølle. Gartnerlauget holder bondehaven og lægeurtehaven. Cafélauget serverer kaffe og kage i Mølle-Maries Hus.

Frivillige Karin og Bent. Foto: Martin Kunzendorf

Fællesskab er kittet, som holder det sammen. Det er kaffepausen i Mølle-Maries stue. Her bliver der talt om alt. Det er jo et arbejdsfællesskab! - Bent B. Larsen, Frivillig

Vi har tid og lyst til at bruge nogle timer her på stedet sammen med andre. Jeg tror faktisk ikke, jeg ville kunne undvære det. - Karin Gottfredsen, Frivillig

Kontaktperson: Connie Olsen

Title: Kasserer
Tadre Mølles Venner

Spørgsmål og svar

Alle er velkomne! Tadre Mølle har udviklet sig meget de sidste på år og der er derfor lige nu rigtig meget brug for flere hænder i både café, haver og ved møllen.

Vagterne i Café og Mølle foregår i weekenderne i maj, juni, august og september, og tirsdag-søndag i påsken, juli og efterårsferien. Og så er der det store julemarked første søndag i december.

Haveholdet mødes fast 3 timer hver mandag formiddag i maj til september.

Tadre Mølle ligger i Elverdamsdalen, lige nordvest for Hvalsø by.

Du finder besøgsstedet på adressen: Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø

Formålet med Venneforeningen er at medvirke til møllens vedligeholdelse som nationalt kulturminde, samt i tæt samarbejde med museumsorganisationen ROMU at deltage i formidlingen af møllegården gennem deltagelse i arrangementer.

Det årlige kontingent er 175 kr. eller 200 kr. for en husstand. 

Et medlemskab giver bl.a. gratis kaffe på møllen, adgang for 2 personer og to medlemsblade.

Tilmeld dig hos bestyrelsen via Tadre Mølles hjemmeside

Du kan finde mere information om Venneforeningen og mulighederne for at være frivillig på Tadre Mølles hjemmeside

Var det ikke lige, hvad du ledte efter? Gå tilbage til listen og find en anden frivilliggruppe i nationalparken: 

Tilbage til listen over frivilliggrupper