Frivillig i L. A. Rings Venner

Skt. Jørgensbjerg. Foto: MH

Formidling af lokal kunsthistorie og arkitektur

L.A. Rings Venner udvikler og driver besøgs- og informationscentret L. A. Rings Atelier. Besøgscentret er selve maleren Laurits Andersen Rings (1854 - 1933) tidligere atelier.

Besøgscentret har åbent i sommerhalvåret weekender og helligdage, og viser ud over den faste udstilling også én særudstilling årligt. I løbet af sæsonen bliver der arrangeret guidede ture, hvor grupper bliver taget med rundt i huset og i Skt. Jørgenbjergs gader, hvor L. A. Ring har malet byen.

Ud over fortællingen om L. A. Ring er besøgscentret også et eksempel på den beskedne type af boliger, som mennesker boede i for 100 år siden i bydelen Sankt Jørgensbjerg. Huset fremtræder i en form og stand, som meget ligner husene for 100 år siden.

Frivillig Karin. Foto: Martin Kunzendorf

Interessen for stedet kom først. Jeg vil gerne være med til at fortælle historien om den store maler L. A. Ring. Han har boet og malet lige her midt i byen - det er rigtig skægt - man står simpelthen MIDT i maleriet. Det er samtidig meget meningsfuldt at arbejde sammen med andre aktive frivillige - Karin Mejding, Frivillig

Kontaktperson: Jan Mejding

Title: Formand
Rings Venner

Spørgsmål og svar

Som frivillig i L. A. Rings Venner kan du komme med vidt forskellig baggurund - alle nuværende medlemmer er meget engagerede.

Vagtguider tager imod gæster, sælger billetter og passer huset med vagter en til to gange månedligt i sæsonen. Havegruppen mødes ca. én gang om måneden. Formidlingsgruppen mødes tre til fire gange årligt. Der findes også andre grupper.

L. A. Rings Atelier ligger i Sct. Jørgensbjerg i Roskilde.

Du finder besøgsstedet på adressen: Brøndgade 1, 4000 Roskilde.

Formålet med stiftelsen af L.A. Rings Venner var at rejse midler til at erhverve bygningen Brøndgade 1, nænsomt restaurere ejendommen og etablere et besøgscenter med maleren L.A. Ring som omdrejningspunkt. Bevarelsen af L. A. Rings Atelier gør det muligt at fremvise et originalt eksempel på den bygningskultur, som hele Sankt Jørgensbjerg-området oprindelig har været præget af, og som man i nutiden ellers kun kan opleve i museumssammenhæng.

I dag arbejder foreningen for at formidle om L. A. Ring, hvilket huset og området sætter en helt særlig ramme for.

Det årlige kontingent er 200 kr. for en husstand. 

Med et medlemskab støtter du foreningens arbejde og får nyhedsbrev og tilbud om særlige arrangementer.

Meld dig som frivillig i foreningen L.A. Rings Venner ved at Obfuscated Email

Du kan finde mere information om Venneforeningen og mulighederne for at være frivillig på L. A. Rings Atelier hjemmeside

Var det ikke lige, hvad du ledte efter? Gå tilbage til listen og find en anden frivilliggruppe i nationalparken: 

Tilbage til listen over frivilliggrupper