Frivillig i Fjordglimt

Medborgerhus og café

Fjordglimts frivilige arbejder for at gøre Fjordglimt Café og Kulturhus til et nyt mødested i Jyllinge. De er nu i gang med en omfattende istandsættelse og ombygning af forsamlingshuset fra 1897, for at skabe et lækkert sted for kulturaktiviteter, og et centralt sted at møde og snakke med venner over en kop kaffe.

Til huset hører også en grund, som Fjordglimt har brugsret over. Der vil i samarbejde med Frederikssund Kommune blive etableret en café-terrasse, en sansehave, niveaudelte bede til bl.a. lægeurter foran terrassen, samt plads til afslapning og yoga ved en æblelund. 

Både indendøre og udenfor vil der på sigt blive etableret en nationalparkport og grejbank til formidling og undervisning.

Frivillige Helle og Douglas. Foto: Martin Kunzendorf

Det giver noget helt specielt at være frivillig i sådan et projekt - man skal prøve og mærke det for at forstå det. Det er smaddersjovt! - Helle Clark, Frivillig

Vi har brug for at skabe noget sammen lokalt. Dengang Fjordglimt blev bygget i 1897 var det et forsamlingshus - og det skal igen blive et levende samlingspunkt for alle - Douglas Clark, Frivillig

Kontaktperson: Marianne Thompson

Title: Medlemskoordinator
Fjordglimt Jyllinge

Spørgsmål og svar

Alle kan være med og bidrage med stort og småt - som frivillig kommer du med de ressourcer, som du har. I foreningen er både formidlere, snedkere, lokalhistorikere, kagebagere og mange andre.

Som medlem af den frivillige forening Fjordglimt, kan du støtte op om projektet og du kan være med til at definere de aktiviteter, der skal foregå.

Det foregår i medborgerhuset Fjordglimt, der siden 2018 har været under udvikling og renovering.

Fjordglimt finder du på adresse. Bygaden 28, 4040 Jyllinge. Huset og grunden ligger lige ud til det skønne Roskilde Fjord.

Formålet er at få et nyt samlingspunkt og kulturhus i Jyllinge. Den første tid er brugt til at sætte bygningen i stand, skaffe fondsmidler og støtte til projektet. 

Senere vil opgaver med drift af café og formidling blive en del af foreningens arbejde og formål.

Det årlige kontingent for støtteforeningen til Fjordglimt er 100 kr.

Du tilmelder dig på Fjordglimts hjemmeside

Du kan finde mere information og følge med i arbejdet omkring Fjordglimt på Fjordglimt-Jyllinges hjemmeside DN's hjemmeside

Vil du gerne være frivillig, så kontakt medlemskoordinatoren - eller tilmeld dig direkte på hjemmesiden via medlemsformular.

Var det ikke lige, hvad du ledte efter? Gå tilbage til listen og find en anden frivilliggruppe i nationalparken: 

Tilbage til listen over frivilliggrupper