Udvikling og samarbejde

Alle nationalparkens projekter bliver lavet gennem frivillige aftaler og de bæredygtige løsninger bliver til over lang tid. Nationalparken udvikles i en lang række af fællesskaber, som du også kan blive en del af.

Projekter i nationalparken

Projekter i landskabet

Afgræsning, nye shelters og renovering af kulturhistoriske steder. Nationalparken arbejder med hel række projekter ude i landskabet. 

Frivillig i nationalparken

Le-festival ved Kildeengen, rydning af overdrev på Eskilsø eller formidling af kulturhistorien. Der er mange muligheder for at være med i lokale frivililggrupper.

Kobling af kunst og natur

Hvad kan kunst bidrage med i det offentlige rum? Det forsøger nationalparken at give et bud på i et Kunstprogram.

Nationalparkmagasin

I nationalparkmagasinet kan du læse historier fra nationalparken og få viden om de aktuelle projekter - og så er der masser af inspiration til selv at tage ud i den skønne natur.

Læs Nationalparkplanen

Grundlaget for arbejdet i alle danske nationalparker er seksårige nationalparkplaner med indsatsområder.

Samarbejder på tværs

Info-porte

Du kan besøge en række decentrale informationsporte på besøgssteder over hele nationalparken. Portene syr nationalparken sammen ved at give et overblik over de forskellige udflugtsmål og aktiviteter, som du kan opleve på stedet.

Udeskole

Der findes et væld af muligheder for at bruge nationalparken som klasseværelse. Nationalparken udvikler skolemateriale, afholder kurser for formidlere og etablerer klasseværelser i naturen.

POP UP BEDS

POP UP BEDS er et overnatningskoncept, som udspringer af et ønske om at gøre brug af eksisterende, sjove, anderledes og unikke faciliteter. Faciliteter som for en stund er et lille feriested på sin egen helt særlige måde. 

Ny forskning

Nationalparken er involveret i forskningsprojekter med forskellige samarbejdspartnere - og der findes også allerede en del forskning fra området.