Vigen Strandpark

Vigen Strandpark er et af de bedste badesteder i Roskilde Fjord. Her er grønne strandenge og en fin sandstrand med badebro. Strandparken vender mod vest - og her kan du opleve fine solnedgange over fjorden.

Et af de bedste badesteder

Tæt ved landsbyen Veddelev finder du Roskilde-beboernes foretrukne badestrand: Vigen Strandpark. Her kan alle bade og lege - og samtidig nyde den flotte udsigt over Roskilde Fjord mod byen, Domkirken, Havnen og Sct. Hans-området.

Stranden er 300 meter lang og 10-15 meter bred med badebro, brusere – og en baderampe for kørestolsbrugere. Stranden og fjordbunden er dækket af af fint sand med få småsten. 

Nord for Veddelev Havn kan du gå en tur langs kysten på et offentligt område med stier og solnedgangsbænk.

Havørne-rede og fugletur

Hvis du går langs kysten fra strandparken til Veddelev Havn, kan du om foråret skimte havørnereden på Bognæs og hvis du er heldig se havørnene svæve over fjorden. Nord for Veddelev-halvøen er der et lavvandet område - Bløden - hvor du ofte vil kunne se store flokke af fugle. Syd for Bløden findes et fugletårn, som du kan komme hen til via en sti fra Frederiksborgvej.

Strandenge

Mod sydøst ved Vigen er der et indhegnet område. Det er strandengen Sønderø, som bliver græsset af en flok kreaturer, der er ejet af et lokalt græsningslaug. Græsningen gør at en mange forskellige strand- og engplanter, samt fuglelivet trives her. Går du fra Veddelev Havn langs stranden mod nord kommer du til et tilgroet overdrev med blomster og gamle frugttræer.

Camping og grønt område

Tæt på Vigen Strandpark ligger Roskilde Camping. Her er en stor legeplads og toiletfaciliteter. Her er også et dejligt grønt område, der giver mulighed for forskellige aktiviteter ved den familievenlige strand.

Surfing fra Veddelev Havn

I nationalparken er det blå friluftsliv særligt koncentreret omkring lystbådehavnene. Ved Veddelev Havn på fjordens østkyst er der gode vindforhold for surfere. Veddelev Surfklub organiserer sporten.

Adgangsforhold

Fra Roskilde tager det kun 15 minutter at cykle til strandparken langs fjorden. Når vandstanden ikke er for høj, kan du gå i vandkanten fra Vikingeskibsmuseet til Vigen. Kommer du i bil, er der gode parkeringsmuligheder både ved Veddelev Havn og ved indkørslen til Vigen Camping.

Mere viden om Vigen Strandpark

VisitRoskilde har lavet informationsmateriale omkring Vigen Strandpark og en guide til sikker badning - læs den på deres hjemmeside her.

© Foto: Vigen Strandpark; Ole Malling, Lille Fisker ved Veddelev; Hanne Jokumsen, Naturlegeplads; UNO.