Roskilde Oplevelseshavn

På Roskilde Oplevelseshavn formidles fjordens fisk og planter. Du kan også låne udstyr og net til at udforske fjorden på egen hånd.

Naturvejledning om Roskilde Fjord

I foråret 2013 åbnede Roskilde Oplevelseshavn med nye, unikke friluftsoplevelser, der giver voksne og børn øget indsigt og viden om Roskilde Fjords liv og den omgivende natur. Et centralt omdrejningspunkt i formidlingen af fjorden er en 80 m2 stor oplevelsesplatform med to hyttefade fyldt med krabber og fisk. Roskilde Havneselskab står bag Oplevelseshavnen.

Udforsk selv fjorden

Det er også muligt at låne udstyr og net, så I selv kan undersøge havnen og fjorden. Nede på havnen er det også muligt at downloade natur-app'en: 'Professor Klo', der giver tre turforslag til at tage ud og finde naturskatte og læse opgaver - prøv det med familien.

Skoletilbud og aktivitetshus

Roskilde Oplevelseshavn har en skoletjenesterne: 'Helt i fisk' og 'Plej en fisk'. Naturvejlederen på stedet kan også lave særlige forløb og tilbud til skoler om fiskeri, vandløbspleje mv.

Foreninger kan låne Oplevelseshavnens aktivitetshus gratis, hvis de ønsker at lave arrangementer, der giver havnens besøgende ny indsigt i emnerne fjord, natur og miljø.

Nationalpark-port

Aktivitetshuset i Roskilde Oplevelseshavn er under udvikling som nationalpark-port. Her kan du finde folder om nationalparken og inspiration til, hvor du nemt kan tage ture ud i naturen tæt på Roskilde.

Fakta

Roskilde Oplevelseshavn
Strandgade 2
4000 Roskilde

Tlf. 4053 2775
Læs mere på Roskilde Oplevelseshavns hjemmeside