L. A. Rings Atelier

Kig ind i det lille besøgscenter i Brøndgade har engang været kunstneren L. A. Rings hjem.

Kunstnerens fristed

I Brøndgade i den gamle bydel Sankt Jørgensbjerg ligger det lille besøgscenter for kunstneren L.A. Ring. Besøgscentret er selve maleren Laurits Andersen Rings (1854 - 1933) tidligere atelier, som han ejede fra 1915-25. L. A. Ring var kendt både som naturalistisk maler af landskaber, mennesker og miljøer og som repræsentant for symbolismen.

I besøgscentret fortælles både kultur- og kunsthistorie. Rings billeder kan ses gennem en række film og billedfremstillinger.

Udstillinger og byvandringer

Besøgscentret har åbent i sommerhalvåret weekender og helligdage, og viser ud over den faste udstilling også én særudstilling årligt. Med en folder i hånden fra stedet kan du gå en tur på Sankt Jørgensbjerg i L.A. Rings fodspor - og stå midt i de motiver, som maleren lod sig inspirere af.

Du kan også tage med på en af de guidede ture og få hele historien.

En historisk perle

Ud over fortællingen om L. A. Ring er besøgscentret i Brøndgade også et eksempel på den beskedne type af boliger, som mennesker boede i for 100 år siden i bydelen Sankt Jørgensbjerg. Gennem husets atmosfære oplever man, hvordan et hus på bjerget så ud i begyndelsen af 1900-tallet.

Maleren boede med sin familie i en villa på toppen af bjerget, og det lille hus købte han for her at male interiørbilleder med lokale modeller i et autentisk almuemiljø.

Sammen med hustruen Sigrid Kähler ligger L.A. Ring begravet på Sankt Ibs Kirkegård øst for Roskilde Havn i Roskilde.