Boserupgård Naturcenter

Lige midt i Boserup Skov ligger Boserupgård Naturcenter i den gamle skovriddergård. Naturcentret er centrum for naturvejledning i området med tilbud til skoleklasser, foreninger og skovgæster. Du kan frit benytte deres bålplads med borde bænke og legepladsen med gynger.

Den gamle skovridergård

Midt i Boserup Skov ligger Boserupgård Naturcenter i en tidligere skovridergård. Naturcenteret har tilbud til skoler, institutioner, foreninger og skovgæster med særligt fokus på skoven og fjorden. Alle kan frit benytte et stort område med bålpladser, gynger, hønsehus mv. Der udover foregår der også en lang række offentlige arrangementer og ferieaktiviteter på stedet.

Traktørstedet

Ved Traktørstedet på Boserupgård Naturcenter kan du møde Roskilde Kommunes skovhjælpere eller holde en pause på skovturen, og få lidt godt at spise til overkommelige priser. Årstiden bestemmer sortimentet - ved særlige lejligheder kan du købe pandekage- eller snobrødsdej til at lave på bålpladserne.

Arrangementer

I løbet af året foregår der en lang række offentlige arrangementer og ferieaktiviteter på Boserupgård Naturcenter. Både 'Skovens Dag' i foråret og 'Naturens Dag' i efteråret byder på mange familiearrangementer og naturaktiviteter. I vinter- og efterårsferie kan du være med til at bygge fuglekasser og foderbrætte eller lære om træfældning, snitteri og bål.

Skoletilbud

Boserupgård Naturcenter er Roskilde Kommunes udviklingscenter for udeskole og naturvejledning. Skoler og børneinstitutioner kan bruge området selvstændigt eller få særlige forløb. Naturcenteret er også grejbank.

Ture i Boserup Skov

Forsvind ind i en af nationalparkens store, dybe skove: Boserup Skov. Her kan du vandre eller cykle ad gamle skovveje og snoede stier – og spise madkurv, tænde bål eller overnatte på telt- og shelterpladser.

Der findes flere afmærkede vandreruter i Boserup Skov, her i blandt Skjoldungestierne og Fjordstien. Tag på Anemone-tur og se både den hvide, gule og blå anemone eller gå ud til kysten ved Lerskrænten og nyd udsigten til Ringøen og fjordens mange fugle.

Læs mere om udflugtsmålet her

 

Fakta

Boserupgård Naturcenter
Boserupvej 82-84
4000 Roskilde

Tlf. 4631 6526
Mail: Obfuscated Email
Mere information på Boserupgårds hjemmeside