Ture og aktiviteter

Nationalpark Skjoldungernes Land ligger i et smukt og varieret landskab, som giver masser af muligheder for friluftsaktiviteter. Find inspiration her på siden til at tage ud på opdagelse!

Vandreture i skoven

Snør vandreskoene og forsvind ind de store midtsjællandske løvskove med vandrestier og lejrpladser. Tag fx turen gennem Bidstrup Skovene på Skjoldungestien.

Cykelture i bakkerne

Tag cyklen ad Fjordstien og oplev strandenge, kystskrænter, øer, holme og et enestående fugleliv. Eller prøv kræfter med det bakkede istidslandskab - det giver sved på panden og vind i håret.

Sejlture på fjorden

Tag ud på Roskilde Fjord! Prøv kræfter med sejllads i vikingeskibe eller nyd en stille tur i kajak. Du kan også snuppe en dukkert i en af havnene!

Året rundt i nationalparken

Få ideer og inspiration til selv at udforske nationalparken. Alle årstider byder på nye aktiviteter og ideer til gør-det-selv-ture.

Deltag i et arrangement

Er du interesseret i at sanke, gå lange ture eller høre om vikingernes historie? Hele året kan du deltage i spændende arrangementer og ture i nationalparken - både for børn og voksne.

Find vej

Der er mange måder at komme rundt i nationalparken. Begiv dig f.eks. af sted med et kort eller app'en i hånden eller tag Bus 207 fra den ene ende til den anden.