Tag en låne-cykel på tur fra Selsø Slot

Publiceret 03-07-2023

Nu kan du låne en cykel ved Selsø Slot og udforske landskabets natur og kultur på to hjul.

Nu kan du opleve landskabet, naturen og kulturen omkring Selsø Slot på en låne-cykel..

En sjov ny mulighed venter alle besøgende ved Selsø Slot, hvor det nu er muligt at låne fire gratis cykler takket være et samarbejde mellem nationalparken, Visit Fjordlandet, Skibby Cykler og Erhvervsfremmebestyrelsen.

Initiativet har til formål at give slottets gæster lyst til at udvide oplevelsen af det historiske Selsø Slot og de omkringliggende områder.

Lån en cykel i sommerferien

For at låne en cykel skal du blot henvende dig i cafeen ved Selsø Slot, hvor du kan få udleveret en nøgle mod fremvisning af ID og telefonnummer. Samtidig med at du låner cyklen, er der også mulighed for at købe en lækker kage til at tage med på turen eller nyde en kop kaffe, når turen er slut.

- Vi er begejstrede for denne nye, simple mulighed for at udforske området omkring Selsø Slot på cykel. Det vil give besøgende en fantastisk mulighed for at opleve naturen og seværdighederne i nærheden på en sjov og miljøvenlig måde, fortæller Mikkel Eeg fra Nationalpark Skjoldungernes Land.

De fire cykler er brugte, men godt istandsatte af Skibby Cykler, så de kan tåle en tur på grus- og skovveje. Inspirationen er hentet fra pop up bibliotekerne, hvor man kan låne sine gamle bøger videre til en fremmed. Men her er det så gamle cykler, vi stiller frem. Og de kræver selvfølgelig også en vedligeholdelse, som vi vil løfte sammen med Skibby Cykler. På den måde får de gamle cykler nyt liv, og vil forhåbentligt give lånerne endnu større sommerferieminder fra Selsø Slot. Cyklerne udlånes hele sommerferien indtil den 6. august.

Alle cyklerne har en tilhørende cykelhjelm, og den ene endda et barnesæde. På cyklerne er der også monteret et kort, så du på turen kan orientere dig om en række turforslag til særlige oplevelser, som let kan udforskes på cykel. 

Turene på hjul

Skrivernæbbet: Du kan cykle ca. 2 km ud til landtangen ved Skrivernæbbet med fjorden på begge sider. Du vil opleve en smuk og nostalgisk cykeltur ud ad markvejen, der fører næsten helt ud til spidsen. Man må ikke cykle længere end markvejen, hvorfra man kan gå det sidste stykke ud til spidsen.

Møllekrogen og fugletårnet: Du kan også tage ca. 1½ km cykeltur ned til jollehavnen ved Møllekrogen og tage en kort sejltur i en låne-kano. Alternativt kan man gå fra Møllekrogen op i fugletårnet nord for vejen og nyde udsigten fra den gamle mølleruin over den fuglerige Selsø Sø.

Sønderby og Østskoven: Endelig kan man efter 1½ km cykeltur til Sønderby nyde en øl på Sønderby Bryghus i weekenderne. Fortsætter man yderligere 2 km ad Skovvejen, vil man nå Østskoven, hvorfra man kan se Eskilsø og besøge det gamle autentiske fiskerleje, Skovgærdet.

Efter turen afleverer du cyklen og nøglen samme sted, som du fik dem, og du er blevet et dejligt sommerferieminde rigere.

Denne nye mulighed for at låne en gratis cykel ved Selsø Slot er et forsøg, der skal tilføje ekstra oplevelser til besøget ved Selsø Slot. Uanset om du er interesseret i natur, kultur eller blot ønsker at udforske området på en anderledes måde.