Kom til indvielse af ny kildekalksrute ved Tadre Mølle

Publiceret 30-05-2023

Vær med til at fejre genåbning af Danmarks eneste åbne kildekalksbrud lørdag den 10. juni klokken 11.

Mosekonebryg ved Tadre Mølle. Foto: Ole Malling

Alle er velkomne når DSI Tadre Mølle og Nationalpark Skjoldungernes Land inviterer til genåbning af Danmarks eneste åbne kildekalksbrud og til indvielse af en ny kildekalksrute ude på Tadre Mølles enge.

Hvad er kilekalk?

Kildekalk er en ung sten, som er dannet ved kalkrige kildevæld efter sidste istid – og brugt til byggeri af kirker, før vi begyndte at brænde teglsten. Kildekalk ligner lidt havskum og bliver også kaldt frådsten.

Oplev kildekalk

Ved Tadre Mølle ligger Danmarks eneste åbne kildekalksbrud. En splinterny Kildekalksrute på Tadre Mølles Trampesti formidler områdets kilder, kildekalk og engens liv. Langs ruten er sat nye kilde-bænke op, hvor man kan tage et hvil og lytte til vandets rislen. Og så kan man finde både viden og ideer til aktiviteter i en ny folder og på Nationalpark Skjoldungernes Lands app. Vær med til at indvie den nye rute med taler, lidt godt til ganen og fælles vandring på ruten.

PROGRAM

  • 11.00: Velkomst og taler
  • 11.30: Snor til stien klippes af Ida Dyhr, formand for Kulturudvalget i Lejre Kommune.
  • Derpå vandrer vi ad Kildekalksruten og hører fortællinger om kilder og kildekalk undervejs.
  • 12.30: Tak for i dag.
  • Efter arrangementet byder ROMU og Tadre Mølles Venner gæster velkommen i Tadre Mølles mølleværk og udstillingen ”Vandmøllernes dal”. Det er også muligt at købe kaffe, kage eller møllemel i café Maries Minde.

Tid og sted

10. juni 2023, kl. 11:00.

Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø.

Arrangementet er gratis.