Vær med til at forme fremtidens nationalpark

Publiceret 03-11-2022

Nu kan du sende idéer og deltage i borgermøder om den næste nationalparkplan, der skal gælde fra 2024 til 2029.

Send en idé eller kom og vær med på et borgermøde. Så kan du være med til at forme fremtidens Nationalpark Skjoldungernes Land!

Nationalparken har nu sat gang i den proces, der skal munde ud i en ny nationalparkplan for 2024-2029 - og vi har brug for din hjælp.

Ny nationalpark-plan på vej

Hver af Danmarks fem nationalparker har en nationalparkplan. I planerne står beskrevet, hvordan parkerne skal udvikle sig via konkrete handlinger og mål.
Nationalparkplanerne gælder for seks år ad gangen, og i Nationalpark Skjoldungernes Land er det nu tid til at skrive den plan, der skal gælde for 2024-2029. Planen skal lægge rammerne for, hvad nationalparken skal arbejde med de kommende seks år.

I den anledning inviterer nationalparken til tre borgermøder – et i hver af de tre nationalpark-kommuner. Borgermøderne er startskuddet på en offentlighedsfase i planlægningen, hvor alle frem til 31. januar 2023 kan fremsende idéer og forslag til den nye plan.

På møderne vil nationalparkens medarbejdere fortælle om rammer og muligheder for initiativer, og du kan høre om, hvad det er lykkedes at gennemføre i nationalparkens første 6 år. Der bliver også mulighed for at spørge ind, diskutere og aflevere de første forslag til, hvad nationalparken skal arbejde med i næste planperiode.

Et borgermøde i hver af de tre nationalpark-kommuner

Borgermøderne er lagt sådan, at der afholdes ét møde i hver af de tre nationalpark-kommuner. Du er velkommen til frit at tilmelde dig det, der passer dig bedst.

BORGERMØDE I FREDERIKSSUND KOMMUNE
Sted: FGU-Skibby, Skuldelevvej 24, 4050 Skibby
Tid: 8. november kl. 19-21

BORGERMØDE I LEJRE KOMMUNE
Sted: Domus Felix, Bygaden 20, 4320 Lejre
Tid: 17. november kl. 19-21

BORGERMØDE I ROSKILDE KOMMUNE
Sted: Hotel Søfryd, Søfrydvej 8-10, 4040, Jyllinge
Tid: 22. november kl. 19-21

Se programmet for borgermøderne og tilmeld dig ved at klikke ovenfor på det borgermøde, du ønsker at vide mere om eller deltage i. Programmet for de tre borgermøder er det samme.

Af hensyn til stoleopstillinger og faciliteter er det nødvendigt at tilmelde sig.

Send en idé

Frem til den 31. januar kan du også sende idéer til den nye nationalparkplan via en formular her på hjemmesiden.

Her finder du også mere information om nationalparkplan og den proces, der nu er sat i gang.

Den nye nationalparkplan skal vedtages i december 2023. Den bygger blandt andet på fire workshops med nationalparkens bestyrelse og råd, de tre borgermøder og idéer sendt via hjemmesiden.