Tjek postkassen: Nyt magasin er landet

Publiceret 02-06-2022

Nationalparken har udgivet nyt magasin med inspiration til oplevelser og viden om nationalparken.

Nationalparken udgiver et magasin én gang om året. Foto: Malene Bendix

Bor du i Lejre, Roskilde eller Frederikssund Kommune? Så er det tid til at tjekke din postkasse.

Nationalparken har nemlig udgivet et nyt magasin, som i denne uge bliver husstandsomdelt i de tre kommuner.

Inspiration til oplevelser

I det nye magasin kan du blandt andet finde inspiration til oplevelser ude i nationalparken - og du kan læse om nationalparkens arbejde med natur, kultur, friluftsliv, formidling, mm.

Læs blandt andet om fjordens fugleliv og om, hvorfor det er så vigtigt at holde øer og holme i Roskilde Fjord fri for rotter. Læs om de klinkbyggede træbåde, som nu er UNESCO verdensarv og om mere end 50 naturprojekter. Find idéer til aktiviteter ved fjorden - og tag med på opdagelse på Selsø Slot.

I magasinet kan du også få svar på, hvilken art, der i år er 'årets art´i nationalparken.

Læs Min Nationalpark 2022

Min nationalpark

Det nye magasin, som er blevet husstandsomdelt 1. og 2. juni, er det fjerde magasin, som nationalparken udgiver. Det nye magasin er tilgængeligt her på hjemmesiden og ude på lokale biblioteker, turistkontorer og udvalgte kulturinstitutioner.

Nationalparkmagasinet har fået navnet ”min nationalpark”, fordi nationalparken er både din og min og vores. Den bliver til i en lang række af fællesskaber. Både de gamle fællesskaber, som eksisterede længe før nationalparken blev indviet – og nye fællesskaber, som nationalparken er med til at skabe.

Nationalpark Skjoldungernes Land blev indviet i 2015. Alligevel er mange stadig i tvivl om, hvad en nationalpark er. Derfor har nationalparkens bestyrelse besluttet at husstandsomdele et nationalpark-magasin. Formålet med et husstandsomdelt magasin er at skabe kendskab, medejerskab og stolthed over det område, der forbinder alle borgere i kommunerne omkring Roskilde Fjord.

Håbet er, at et øget kendskab til nationalparken og dens projekter vil give endnu flere lyst til at bruge og værne om områdets natur og friluftsfaciliteter, være en aktiv del af nationalparken – og måske gå ind i samarbejder og fælles projekter.

Læs tidligere magasiner