Tag på sommerhøjskole i nationalparken

Publiceret 16-05-2022

Nu kan du tilmelde dig fem dages sommerhøjskole i Skjoldungernes Land

Mennesker ved Roskilde Fjord

Tag på sommerhøjskole i Nationalpark Skjoldungernes Land – og nyd 5 dage med vandreture, kulturoplevelser, højskolesange og samtaler om natur og eksistens i de smukke midtsjællandske fjordlandskaber – i fællesskab med andre kursister.

Sommerkurset hedder ”Vandringer og kulturbesøg i Nationalparken” og foregår i dagene fra den 18. juli til den 22. juli med udgangspunkt i Lejre Højskole på Midtsjælland. Du kan finde det fulde program her.

Splinternyt samarbejde

Sommerkurset er blevet til i samarbejde mellem den splinternye Lejre Højskole og Nationalpark Skjoldungernes Land.

”Vi er superglade for partnerskabet med Nationalparken,” siger forstander Heidi Hansen fra Lejre Højskole. ”Vi er i færd med at bygge Lejre Højskole op fra bunden – og det er fantastisk at kunne samarbejde med en professionel partner, som kender området, kan formidle naturen og har erfaring med at sammensætte et godt program.”

”Nationalparken byder Lejre Højskole velkommen – og håber, at sommerhøjskolen kan blive første skridt i et godt og tæt samarbejde om formidling og diskussion af tidens store spørgsmål for unge og voksne i hjertet af Nationalpark Skjoldungernes Land,” siger nationalparkchef Anders Bülow.

Se, mærk og smag Skjoldungernes Land

Nationalpark Skjoldungernes Land byder på helt særlig natur og kulturhistoriske spor fra oldtid, vikingetid, middelalder, oplysningstid, demokratiets fødsel og andelsbevægelsens bondesamfund. Sommerhøjskolen byder bl.a. på sejltur til Eskilsø, vandring til Tadre Mølle og Aastrup Kloster, besøg på Ledreborg Slot og Sagnlandet krydret med højskolesang og højskolesamtaler.

På kurset kan du også møde nutidens kunstnere og iværksættere, som har fokus på lokal fødevareproduktion i nænsom skala. Drømmen om liv med mening på landet udfoldes her i Danmarks vugge.

Skibssætningen i Gl. Lejre

Vandrestøvler og snakketøj

På sommerkurset bevæger vi os til fods i landskabet og taler sammen undervejs om det, vi oplever, og dagens tema, som slås an allerede ved morgensamlingen.

Så pak vandrestøvler, vandflaske, snakketøjet og det helt store sanseapparat – og tag på sommerhøjskole i Nationalpark Skjoldungernes Land.