Oplev Selsø-området ad splinterny sti

Publiceret 09-05-2022

En ny udvidelse af Fjordstien ved Selsø giver adgang til mere smuk natur, fjord og dyreliv.

Den nye sti går som en rundtur fra Selsø Slot og Selsø Kirke og ud langs fjorden. Fotos: Sofie Myschetzky

Roskilde Fjord, Selsø Sø og masser af fugle. Landskabet omkring Selsø Slot er noget helt særligt.

Nu kan du nemt komme ud på tur. Lørdag åbnede nemlig en ny sti, der tager dig på rundtur fra Selsø Kirke.

Rundtur fra Selsø Kirke

Lørdag den 7. maj klippede Borgmester Tina Tving Stauning (A) snoren til den nye sti, som er en udvidelse af Fjordstien i Selsøområdet. 

Stien er dermed klar til alle gående, der ønsker at opleve den storslåede natur omkring Selsø Slot.

Turen går til fods ud over engene til Roskilde Fjord og rundt om Skrivernæbbet. Ruten går blandt andet forbi Møllekrogen, hvor nationalparkens låne-kanoer ligger frit tilgængelige i sommermånederne.

Du kan enten slutte turen af med kaffe og kage på Selsø Slot - eller fortsætte ad fjordstiens mere end 250 kilometer.

Ønske går i opfyldelse

Med udvidelsen får gående og på nogle strækninger også cyklister adgang til landskabet og mulighed for at komme tættere på det fantastiske fugle- og dyreliv, der er i området. Fra stien er der udsigt til både vådområder og Selsø Sø samt adgang til Skrivernæbbet, Møllekrogen og Sønderby.

Det har længe været et ønske for både borgere og politikere i Frederikssund Kommune samt nationalparken, at Fjordstien blev udvidet med mulighed for at gå gennem den smukke natur samt at skabe en sikker vej til Sønderby og videre ad Fjordstien.

- Det glæder mig meget, at vi nu kan åbne udvidelsen og det sidste stykke af Fjordstien. Det har været et ønske længe at forbinde Sønderby og Selsø, og nu er vi endelig kommet i mål. Vi er så heldige i Frederikssund Kommune, at vi har utrolig meget smuk og unik natur rundt om os. Nu får vi og kommunens mange gæster endnu bedre mulighed for at nyde den. Det nye stykke af Fjordstien bringer os endnu tættere på naturen, siger borgmester Tina Tving Stauning.

Stien er etableret i et samarbejde mellem Selsø-Lindholm Gods, Frederikssund Kommune og Nationalpark Skjoldungernes Land med et fælles ønske om at gøre naturen tilgængelig og beskytte fuglelivet.

Borgmester Tina Tving Stauning klipper snoren til ny rute

Klaplåge og nyt skilt ved ruten

Sti og Selsø Slot