Kom til Le-Festival på Kildeengen
Publiceret 23-08-2022Alle er velkomne til den årlige le-festival i Bidstrupskovene den 3. september klokken 10-20.
Foto: Sofie Clauson-Kaas
Sjældne urter og fine sommerfugle. Den 3. september står i naturens tegn, når nationalparken i samarbejde med Kildeengens Høsletlaug, DN Lejre og Naturstyrelsen endnu engang inviterer til Le-festival på Kildeengen i Bidstrupskovene.
Alle er velkomne til arrangementet, hvor du blandt andet kan prøve kræfter med en le og høre om, hvad le-slåning gør for naturen og biodiversiteten.
En enestående skoveng
På Kildeengen i Bidstrupskovene bliver græsset slået med le og fjernet et par gange hver sommer. Det giver lys og plads til flotte orkidéer og andre sjældne planter.
Blomsterne lokker en stor variation af insekter til, der summer og sværmer, og især er engen kendt for sin store artsrigdom af sommerfugle, blandt andet den sjældne engperlemorsommerfugl.
Det er Kildeengens Høslætlaug, der passer Kildeengen, og medlemmer af lauget viser håndværet frem den 3. september til årets Le-festival.

Naturpleje og krible krable
Til Le-festival er alle velkomne, store som små, og hvad end du er garvet med en le eller helt nybegynder.
På dagen kan du prøve kræfter med det gamle håndværk, udvikle kompetencer og høre om engens natur og historie – og der vil være udstyr til, at både børn og voksne kan gå på opdagelse i krible krable dyrenes verden.
Der vil være forskellige værksteder, hvor nogle af Danmarks bedste le-folk vil dele viden om udstyr og teknik. Hvis du er nybegynder og ønsker at lære, hvordan man slår med le, eller hvis du ønsker at finpudse din teknik, kan du melde dig på et hold med instruktør.
Du kan også deltage på en workshop med Mikael Laursen, der viser og fortæller om, hvordan man harre en le. Workshoppen varer 1,5 time, og der er begrænsede pladser.
En dag med fællesskab
Le-Festivalen handler også om fællesskab, og sammen løfter alle deltagere de opgaver, der skal til for, at dagen bliver hyggelig. Som deltager får du derfor forud for dagen tilsendt en liste med opgaver, som du kan skrive dig på, hvis du har mulighed for fx at bage en kage, hjælpe med opvasken eller kaffebrygning, og så videre.
Til gengæld er det helt gratis at deltage og der vil være både frokost, kaffe, te og aftensmad som tak for indsatsen med at pleje engen og udveksle viden og erfaringer.
Tilmelding skal ske via nationalparkens bookingportal - eller via email til nationalparkens naturvejleder, Obfuscated Email. For at undgå madspil, skal du tilmelde dig aftensmad separat.
