Ny bog til børnefamilier

Publiceret 15-11-2021

Få masser af inspiration til aktiviteter, oplevelser og konkrete turbeskrivelser i ny bog om Danmarks Nationalparker.

"Friluftsrollingers favoritter i de danske nationalparker" udkom 29. oktober. Foto: Martin Kunzendorf

Nationalparkerne i Danmark har ikoniske vandreruter, betagende cykelruter, nogle af landets smukkeste kystlinjer og et rigt dyreliv. Men på små korte ben, i klapvogn eller med en lille basse i bærestol kan det være en udfordring at planlægge gode ture.

Forfatterne bag den nye bog hjælper forældre med at skabe skønne oplevelser i småbørnshøjde i Danmarks fem nationalparker: Thy, Mols, Vadehavet, Kongernes Nordsjælland - og Skjoldungernes Land.

Ud på tur, aldrig sur

I den nye bog finder du konkrete turbeskrivelser og idéer til, hvad du kan lave med små børn i nationalparkerne. Bogen er spækket med inspiration og vejledning til forskellige og helt konkrete aktiviteter - fra vandring, orienteringsløb, cykling og mountainbike til surf, vandhulseventyr, naturleg og overnatning i det fri.

I bogen får du også konkrete råd til hvilke aktiviteter, der passer til børns alder - for hvad kan man egentlig med de små marcipangrise på 0-1 år? Og hvad med tumlingerne på 1-3 år? Og hvad passer godt til de store rollinger på 4-6 år?

Se et uddrag af bogen her.

Bogens omslag

Medfølgende naturpas til børnene

Bogen er skrevet, så alle kan hygge sig på dagsudflugter eller ture med overnatning - præcis når det passer din familie.

Som noget helt nyt, følger der med bogen også to naturpas. Børn elsker opgaver, eventyr og leg, og naturpasset er fyldt med netop det. Passet er børnenes helt personlige bog med opgaver og bedrifter. 

Bogen "Friluftsrollingers favoritter i de danske nationalparker" kan købes hos Muusmann Forlag. Vejledende udsalgspris er 299,95 kr.

Om forfatterne

Julie Pio Kragelund har dyrket friluftsliv siden barnsben og er en aktiv friluftsmor sammen med sin mand, familiens tre drenge fra 2012, 2015 og 2017 og deres labradorhund. Julie er uddannet dyrlæge og fagjournalist, og er ansat i Forsvaret. Hun driver hjemmesiden friluftsrollinger og har tidligere udgivet en bog af samme navn.

Sophie Hastrup Christensen arbejder til daglig i Dyrenes Beskyttelse. I sin fritid udforsker hun naturen fra mountainbike, surfboard eller gåben sammen med sin mand, tre børn fra 2013, 2016 og 2019 og deres bomuldshund. Sophie medvirkede til kapit­lerne om surfing og Danmarks Nationalparker i bogen Friluftsrollinger.