Forsvind ind i skoven på eventyrlig gangbro
Publiceret 01-06-2021En ny spang i Rørmosen ved Roskilde blev indviet lørdag. Spangen giver adgang til helt nye oplevelser for børn og voksne.
Spangen snor sig omkring træer og har masser af krumspring. Foto: Nynne Sørgaard
Lørdag den 29. maj blev en ny spang indviet. Spangen er en gangbro, som fører vandrere gennem det urørte skovstykke, Rørmosen, ved Roskilde.
Rørmosen har ligget urørt i 25 år, og derfor er der masser af væltede træer, mudder og dybe vandpytter. Strækningen gennem Rørmosen er en del af den populære vandrerute, Skjoldungestien, men indtil nu har det været næsten umuligt at gå på denne del af ruten.
Med den nye gangbro – også kaldet en spang – kan både store og små komme igennem og opleve den fine natur. Og det var lige hvad de 30-40 fremmødte gjorde i lørdags.
Roser og klapsalver
Solen stod højt på himlen, fuglene fløjtede og frøerne kvækkede, da de fremmødte samledes ved Rørmosen lørdag formiddag.
Mikkel Eeg, projektleder i nationalparken, bød velkommen og introducerede den nye spang. Herefter talte Jette Nørby Petersen fra Dansk Vandrelaug Roskilde. Hun takkede blandt andet for det fine samarbejde og glædede sig over den nye spang, som nu gør det muligt at følge Skjoldungestien gennem Rørmosen uden at synke ned i mudder til over gummistøvlekanten.
Borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam, talte også. Han fortalte blandt andet om visionerne omkring biodiversitet og naturoplevelser i Roskilde Kommune, og han omtalte Rørmosen som et af de mest fantastiske steder i kommunen.
Endelig gik også Jan Eriksen, næstformand i nationalparkens bestyrelse, på den grønne talerstol og fortalte blandt andet om den natur, der findes i området – og hvilke fugle, der sang over de fremmødtes hoveder.
Ind gennem vildmarken
Efter talerne skulle spangen afprøves. Der blev både gået og løbet, hvilet og udforsket. Spangen er cirka 280 meter lang og lagt med masser af krumspring.
Den snor sig mellem træer, der er afstikkere med bænke og endda en afstikker til et lille vandhul, hvor man kan lægge sig på maven og kigge efter haletudser.
For enden af spangen når man Roskilde Golf Klub og en blomstermark, som blev anlagt i et samarbejde mellem nationalparken og golfklubben tilbage i 2018. I dag står blomstermarken flot og tager imod både insekter, sommerfugle og vandrere.
Spangen er opført i et samarbejde mellem Roskilde Kommune, Dansk Vandrelaug Roskilde, Naturstyrelsen og nationalparken og med støtte fra Friluftsrådet.









