Nyt Nationalparkmagasin på gaden

Publiceret 27-05-2020

2. udgave af magasinet bliver husstandsomdelt i uge 23 - hold øje i postkassen.

Magasinet er nr. 2 i rækken. Foto: Sofie Clauson-Kaas

Anden udgave af magasinet 'min nationalpark' bliver udgivet i uge 23! I magasinet kan du læse om Nationalpark Skjoldungernes Land, dens natur, kultur og beboere – og hvordan du kan få glæde af nationalparken.

Magasinet bliver omdelt i Frederikssund, Lejre og Roskilde kommuner d. 3. og 4. juni 2020 og har til formål at give lokale mulighed for at lære nationalparken bedre at kende.

Det nye magasin er tilgængeligt her på hjemmesiden og ude på lokale biblioteker, turistkontorer og udvalgte kulturinstitutioner.

Læs min nationalpark 2020

Historier om og fra nationalparken

Magasinet er fuld af store og små historier fra området og med information om de mange projekter, som nationalparken arbejder med lige nu.

Bl.a. kan du læse interviewet 'Naboer om ny natur', hvor to lokale ved Skov Hastrup fortæller om, hvordan de er gået sammen om at lave deres marker om til et overdrevslandskab - eller tage med en 3. klasse på tur til Tadre Mølle i reportagen 'Bliv Skjoldunge'. 

Inspiration til sommerferien

I naturen kan vi være sammen - på afstand. Og magasinet er spækket med inspiration for både store og små til at tage ud og opleve nationalparken - både på egen hånd og sammen med andre.

Læs temaet 'Nat i naturen' og få gode ideer til aktiviteter, sovesteder og mørkelege eller artiklen 'Tag på vandhulstur' med viden om gode steder og 10 små vandhulsdyr.

Du kan også læse mere om nye ruter i bl.a. artiklen 'I Vikingernes Fodspor' om den nye Kongehalsvej mellem Lejre Museum og Sagnlandet Lejre, og 'Istidsruten' om den nye lange cykelrute gennem vestsjællands bakkede istidslandskab.

Min nationalpark

Nationalparkmagasinet har fået navnet ”min nationalpark”, fordi nationalparken er både din og min og vores. Den bliver til i en lang række af fællesskaber. Både de gamle fællesskaber, som eksisterede længe før nationalparken blev indviet – og nye fællesskaber, som nationalparken er med til at skabe.

Nationalpark Skjoldungernes Land blev indviet i 2015. Alligevel er mange stadig i tvivl om, hvad en nationalpark er. Derfor har nationalparkens bestyrelse besluttet at husstandsomdele et nationalpark-magasin tre år i træk. Formålet med et husstandsomdelt magasin er at skabe kendskab, medejerskab og stolthed over det område, der forbinder alle borgere i kommunerne omkring Roskilde Fjord. 

Håbet er, at et øget kendskab til nationalparken og dens projekter vil give endnu flere lyst til at bruge områdets natur og friluftsfaciliteter, være en aktiv del af nationalparken – og måske gå ind i samarbejder og fælles projekter.

Læs Nationalparkmagasin 2020

Læs Nationalparkmagasinet fra 2019

Nationalparkmagasiner - foto: Sofie Clauson-Kaas