Nationalparken tilbyder kursus til lærere og pædagoger

Publiceret 18-05-2020

Nationalparkens naturvejledere er klar med kursus om undervisning i det fri.

Naturvejleder Louise Liv Holm underviser en flok lærere på et af nationalparkens kurser i udeundervisning. Foto: Sofie Clauson-Kaas

Skolerne er åbnet for de mindste – og fra i dag vender også de ældste elever tilbage til skolebænken. Men det er en ny hverdag, der venter, med afstand – og med meget mere udendørs undervisning.

Naturvejledere tilbyder kurser

Nationalparkens naturvejledere, Louise Liv Holm og Sofie Clauson-Kaas, er vant til at undervise i det fri. De kender de udfordringer, der kan opstå, når undervisningen flyttes ud fra de vante rammer i klasselokalet.

Derfor tager de to naturvejledere nu ud på lokale skoler for at afholde et kursus i udeundervisning. På kurset får lærere og pædagoger inspiration til at afvikle god undervisning udenfor.

- Vi er positivt overrasket over, hvor mange skoler, der har booket et kursus. Det føles godt at kunne hjælpe lærere og pædagoger i deres nye hverdag, siger Sofie Clauson-Kaas.

Tips og tricks til ude-klasseværelset

Med udgangspunkt i skolen og nærmiljøet får lærere og pædagoger en kort introduktion til udeskole, undervisningsidéer samt tips og tricks til, hvordan man kan styre en klasse i uderummet og lave ”et klasseværelse” udenfor.

- Det er vigtigt, at lærerne og pædagogerne selv er aktive og prøver aktiviteterne på egen krop. På den måde kan de bedre huske dem og overføre dem til deres egen hverdag, fortæller Sofie Clauson-Kaas.

Nationalparkens kursus i udepædagogik tager cirka to timer og er tilpasset den enkelte skole i forhold til faciliteter og muligheder på stedet.

Der er i aktiviteter og øvelser taget forbehold for sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Book et kursus

Det er stadig muligt at booke et kursus. Henvend jer til Sofie Clauson-Kaas på telefon: 21336209 eller e-mail: Obfuscated Email