Nationalparken modtager fin donation

Publiceret 22-11-2019

Roskilde Golf Klub har netop modtaget Roskilde Kommunes Klimapris og 50.000 kr, som klubben nu donerer til nationalparkens grønne arbejde.

Nationalparken og golfklubben har tidligere samarbejdet om etablering af blomstermarker og vandhuller på golfbanen. Foto: Thomas Vestergaard

Det var i en fyldt konferencesal på Roskilde Universitetscenter, at Roskilde Golf Klub i onsdags fik overrakt kommunens prestigefyldte klimapris.

Det var formanden for Klimarådet, byrådsmedlem Jeppe Trolle, der overrakte prisen. Han fortalte, at der specielt var tre årsager til, at Roskilde Golf Klub løb med prisen.

- Klubben har konsekvent arbejdet med at nedsætte CO2-udledningen. Samtidig har den udviklet en klimaberegner, som er blevet et læringsmateriale til andre golfklubber i Danmark. Og sidst, men ikke mindst, har Roskilde Golf Klub arbejdet bevidst med 12 ud af FN’s i alt 17 verdensmål, sagde Jeppe Trolle.

Golfklub donerer klimapris-penge til nationalparken

Med Roskilde Kommunes klimapris følger 50.000 kroner, men det er ikke penge, som klubben beholder selv. Vinderen får i stedet æren af at donere midlerne til et velgørende grønt formål efter eget valg, og her har golfklubbens natur- og miljøudvalget peget på Nationalpark Skjoldungernes Land.

Golfklubben og nationalparken har i forvejen et godt samarbejde omkring naturtiltag på golfbanen. Fx har nationalparken tidligere anlagt to blomstermarker og gravet vandhuller i samarbejde med golfklubben.

Golfklubben har en fin placering ved Rørmosen og Boserup Skov, og naturtiltagene skal skabe bedre vilkår for blandt andet insekter, padder og fugle i området.

I Nationalpark Skjoldungernes Land glæder nationalparkchef Anders Bülow sig over donationen.

- Vi er både glade og stolte over, at Roskilde Golf Klub har valgt nationalparken som modtager af denne her donation. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med golfklubben og ser det også som et skulderklap, når de vælger at sende donationen vores vej. Nu skal vi finde ud af, hvordan pengene skal bruges. De skal i hvert fald bruges til gavn for naturen, siger Anders Bülow.