Nationalparken inviterer til Ørnens Dag

Publiceret 11-02-2019

Kom med den 24. februar klokken 10-14 i Jyllinge

Havørnen kaldes også 'den flyvende dør' på grund af vingernes form og store størrelse. Foto: Sam Christensen

Havørnen har det godt i Nationalpark Skjoldungernes Land. Siden 2006 har den store ørn ynglet ved Roskilde Fjord, og mere end 24 havørneunger er udklækket i området.

Den enorme rovfugl – med et vingefang på 2,45 meter, er et fantastisk syn, når den svæver rundt over fjorden eller sidder majestætisk i toppen af et træ og spejder udover landskabet.

Den 24. februar er det Ørnens Dag, og over hele landet fejrer Dansk Ornitologisk Forening de danske ørne. Her i Nationalparken dedikerer vi dagen til havørnen med et arrangement i samarbejde med DOF Roskilde.

Se video af Havørnen der jager.

Ørnens dag den 24. februar

Arrangementet, som er åbent for alle – både nybegyndere og garvede fuglekiggere, pensionister og børn, finder sted den 24. februar i Jyllinge fra klokken 10-14.

Her vil DOF Roskilde og Nationalpark Skjoldungernes Land stå klar med teleskoper, naturvejleder, fuglekyndige og varme kaffe.

Mødestedet er Strandpromenaden 40 i Jyllinge, hvorfra der er god udsigt udover fjorden. Er der ingen havørne, vil der i stedet blive stillet skarpt på gæs, ænder og andre af fjordens fugle.

Selvom der er teleskoper er det en god idé at medbringe kikkert, hvis du har – og varmt tøj mod vind og kulde for den bedst mulige havørne-oplevelse.

Glædelig Ørnens Dag!