Iskold dukkert lokkede 100 på nytårstur

Publiceret 08-01-2019

Mere end 100 indviede ny badebro ved Avnsø

Der var en summen af liv, snak og kolde gys, da naturvejledere fra Nationalpark Skjoldungernes Land søndagden 6. januar  klokken 11 inviterede på nytårsgåtur og vinterbadning ved Avnsø i Bidstrup Skovene. Anledningen var det nye år og en ny badebro ved søen, der skulle indvies.

Smuk søndagstur skød 2019 igang

Formiddagen startede med en lille vandretur i skoven, hvor naturvejleder Sofie Clauson-Kaas tog deltagerne med forbi det smukke Særløse Overdrev og videre ad skjoldungestien over gangbroerne, der snor sig gennem skoven forbi Bøllesø. Omkring 40 deltagere gik med på turen.

Midt i skoven mellem de nøgne vintertræer og stejle skrænter nåede vandrene frem til Avnsø og den nye badebro. Den blå himmel spejlede sig i søen og der lå et tyndt lag is på overfladen.

Deltagerne blev ved Avnsø budt på varm saft, kaffe og te af naturvejleder Louise Liv Holm fra nationalparken. Ved Avnsø var der allerede et mylder af mennesker, der var taget direkte til Avnsø for at være med til arrangementet.

Det kolde gys

Erfarne og nye, modige vinterbadere hoppede i badetøjet og gik ud på den nye badebro med beundrende blikke fra de deltagere, der foretrak at blive på land og nyde en varm drik. Med overbevisning hoppede de én efter én i vandet til klapsalver fra publikum.

Der var fra kl. 11-14 mere end 100 personer forbi Avnsø, der deltog i indvielsen af den nye badebro med eller uden en kold dukkert.

Avnsø er levn fra istiden

Avnsø er et stort dødishul i det bakkede skovterræn, der er 6-8 meter dyb og med særdeles rent vand. Den er dannet under sidste istid, hvor en stor isklump blev efterladt i landskabet, da isen trak sig tilbage. Efterfølgende blev isklumpen begravet af jord, og efterhånden som isklumpen langsomt smeltede, blev der dannet en lavning i landskabet, som kaldes et dødishul.

Ved Avnsø finder du badebro, borde og bænke samt et bålsted, der er perfekt til frokoststop på en udflugt i Bidstrup Skovene.