Ny kunst i den gamle vandmølle

Publiceret 20-09-2019

11 Onsdagsmalere udstiller på Tadre Mølle - og børn inviteres på kunsttur.

Se billedet Skjoldungernes Land af Claus Olsen.

Udstilling, kunsttur og mølleri

De næste tre weekender kan du opleve ny kunst i Tadre Mølle, når elleve Onsdagsmalerne udstiller i den nyligt istandsatte ko- og hestestald. I efterårsferien inviterer Nationalparkens naturvejleder børnefamilier på kunsttur i naturen – og ROMU byder på mølleri, bagning og andet godt.

Kunst i kostalden

Alle er velkomne, når kunstnergruppen Onsdagsmalerne slår stalddørene op for en udstilling af ny kunst i den gamle Tadre Mølle i Nationalpark Skjoldungernes Land i weekenderne den 28. – 29. september, 5. – 6. oktober og 12. – 13. oktober. Naturen og kulturen i nationalparken er inspirationskilde for den vifte af forskellige kunstværker, som de elleve kunstnere har valgt at udstille. Du kan opleve malerier i akvarel, akryl, olie og mytiske stentøjseksperimenter.

”For mig er naturen en evig inspirationskilde,” fortæller Niels Jørgen Rasmussen, som er formand for Onsdagsmalerne, billedkunstner og fotograf.” Og derfor er det er en glæde for os at udstille i nationalparkens porte – som her på Tadre Mølle. Nationalparken er det sted vi bor. Her er fjord og lys og årstidernes skiften. Her er dybe, grønne skove. Både landskaber og detaljer ligger lige udenfor døren – og er til evig inspiration,” siger Niels Jørgen Rasmussen.

Oplev Tadre Mølle

Ud over kunst kan du den 28. og 29. september og den 12.- 13. oktober også opleve Tadre Mølle i funktion – og høre møllerne fortælle om den vandmølledrift og mølleri. Du kan også drikke kaffe og spise kager i Møllemaries cafe – og besøge kålhaven eller udforske haven med lægeplanter. Nationalparkens port er åben – og det er ROMU´s udstilling ”Møllernes dal” også. Børn kan gå i bækken. Voksne kan trampe på trampestien omkring engen. Og alle kan klappe en ko.

Ny ko- og hestestald

Malingen på væggen i udstillingslokalerne er knap nok tør, før kunstnerne rykker ind. Tadre Mølles Venner har gennem det sidste år svinget hamre, save, murerskeer og malerkoste for at få de gamle stalde sat i stand. Træværk er skiftet og nyt stråtag er lagt på – og de to staldlænger står nu smukt klar til mange år endnu.

Kunsttur for børnefamilier i efterårsferien

Lørdag den 12. oktober klokken 12.30 inviterer nationalparkens naturvejleder Liv Louise Holm børnefamilier på en særlig kunsttur. Bliv inspireret af Onsdagsmalernes kunst – og naturen omkring Tadre Mølle – og prøv kreative kræfter med akvarel i naturen.

Flere børneaktiviteter i efterårsferien

I hele efterårsferien inviterer ROMU og Tadre Mølles Venner på aktiviteter for børn på Tadre Mølle. I kan opleve den gamle vandmølle, korn og mel og bagning.

Praktisk

  • Tid for udstilling: Weekenderne 28. – 29. september, 5. – 6. oktober og i den første weekend af efterårsferien den 12. – 13. oktober. Udstillingen er åben fra klokken 11 til 16.
  • Tadre Mølles cafe og vandmølle er åbne i weekenderne 28. – 29. september og 12. – 13. oktober. Men møllen, haverne, bækken og naturen omkring er der altid.
  • Sted: Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø.

Arrangører

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Onsdagsmalerne, Den Selvejende Institution Tadre Mølle, Tadre Mølles Venner, ROMU og Nationalpark Skjoldungernes Land.

Kontakt

For yderligere oplysninger om Onsdagsmalernes udstilling se www.onsdagsmalerne.dk. Kontaktperson formand Niels Jørgen Rasmussen, telefon 46 36 08 52. E-mail: Obfuscated Email.

Illustrationer
• Maleri: Claus Olsen
• Foto: ROMU