Nationalpark-formand fortsætter fire år

Publiceret 08-03-2019

Lars Vedsmand er genudpeget som formand

Der var god stemning, da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og MF Jacob Jensen gæstede sekretariatet fredag. Her ses de to Venstre-politikere i selskab med nationalparkformand Lars Vedsmand og næstformand Jan Eriksen. Foto: Nynne Sørgaard

Lars Vedsmand fortsætter bag roret

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har netop genudpeget Lars Vedsmand som bestyrelsesformand for Nationalpark Skjoldungernes Land.

Lars Vedsmand, som er lodsejer i Nationalparken, har stået ved roret siden Nationalparken blev oprettet tilbage i 2015. Nu kan han se frem til fire år mere på posten.

"Det er jeg meget, meget glad for. Jeg er slet ikke færdig på posten - vi har gang i mange spændende projekter, og jeg glæder mig meget til at kunne fortsætte udviklingen af denne fantastiske nationalpark i samarbejde med resten af bestyrelsen og sekretariatet," fortæller Lars Vedsmand.

Glæde i sekretariatet

Også i Nationalparkens sekretariat er der glæde over udsigten til at beholde Lars Vedsmand som bestyrelsesformand.

"Vi har i sekretariatet et fantastisk samarbejde med Lars. Han er en meget engageret bestyrelsesformand, som yder et enormt bidrag til vores arbejde. Så det er meget glædeligt, at vi kan fortsætte det gode samarbejde og de mange spændende projekter, som han er en aktiv del af," siger sekretariatschef Anders Bülow.

I de danske nationalparker udpeges bestyrelsens formand og medlemmer for en fireårig periode. Med genudpegelsen af Lars Vedsmand er formanden sikret en periode på fire år mere – men så er det slut, for det er kun muligt at sidde i to perioder.

Jakob Ellemann-Jensen, der fredag besøgte Nationalparken, vil udpege resten af bestyrelsen senere på året.