Boserup skov går en ny fremtid i møde

Publiceret 15-02-2019

Hjælp processen igang den 2. marts kl. 14

Der skal være større artsrigdom i Boserup Skov. Hvordan? Det kan du være med til at bestemme på en skovtur den 2. marts. Foto: Henning Petersen.

Naturstyrelsen Midtsjælland inviterer på tur

Det er nu tid til at planlægge udviklingen af Boserup Skov, og derfor inviterer Naturstyrelsen Midtsjælland på skovtur den 2. marts klokken 14.

Mødestedet er på P-pladsen ved Skovly, overfor Boserupvej 81, 4000 Roskilde, hvorfra turen går til fods ud i skoven.

I løbet af de par timer, som turen varer, vil Naturstyrelsen fortælle om de planter, der er i støbeskeen, og deltagerne vil få mulighed for at kommentere på idéerne og komme med egne forslag til, hvad der fremover skal ske i skoven.

Boserup Skov skal være biodiversitetsskov

Skoven er nemlig en af de 45 skove i Danmark, der efter regeringens Naturpakke for fremtiden skal forvaltes med det formål primært at gavne biodiversiteten.

Boserup skov er kendt for dens frodige og artsrige flora, der igen giver livsmuligheder for mange forskellige arter af insekter og svampe. For at sikre denne biodiversitet, er det besluttet, at ca halvdelen af skoven skal lægges ud til urørt skov i 2026, og den anden halvdel skal herefter forvaltes med biodiversiteten som hovedformål. Det er denne udvikling der nu skal planlægges.

"Inden 2026 har vi planer om at fjerne en del af de oversøiske træarter, der er plantet i skoven. Vi håber at kunne udvide stævningskoven, og vi skal …….. Nej det er da meget bedre at se på det sammen ude i skoven," skriver Naturstyrelsen Midtsjælland i en pressemeddelelse.

Alle er velkomne på turen.

Læs mere

Naturpakken blev vedtaget i folketinget i maj 2016. Der er i 45 skove i hele landet udpeget 10.200 ha, der skal blive til ”Urørt skov" og 3600 ha der skal blive til ”Anden biodiversitets skov”. Boserup skov bidrager med ca 100 ha til hver af typerne. Ud over Boserup skov (194 ha) er der på Midtsjælland udpeget Kastrup-Myrdeskov ved Ringsted (56 ha) og en del af Bidstrup skovene ved Hvalsø (613 ha).

  • Læs mere om Naturpakken og udpegningerne her.
  • Læs om udpegningerne på Midtsjælland her.
  • Og specielt om udpegningen af Boserup her.