Unik korkoncert på vandværket i Lejre

Publiceret 28-08-2018

Korsang i Lejre Vandværk 31. august.

Skibssætningen i Lejre. Foto: Ole Malling.
Lejre Vandværk ligger ikke langt fra Skibssætningen. Foto: Ole Malling.

Mandskor i vandværket

Fredag den 31. august kl. 19.30 åbnes dørene til en unik korkoncert med Studenter-Sangforeningen i det fine gamle maskinhus på vandværket i Lejre. Maskinhuset rummer en stor dejlig sal, hvor de store pumper, der sender vand til københavnerne, står. Salen har en fantastisk akustik og har et friareal, der snildt har plads til et kor på 30-40 mand og 150 tilhørere. Og til lejligheden vil HOFOR slukke pumperne, så akustikken kan prøves af.

Sange til landskabet, årstiden og drikken

Studenter-Sangforeningen er landets ældste og formentlig største mandskor og har sine rødder dybt forankret i romantikkens sange, men har også nyere danske og nordiske værker på programmet når der synges til landskabet, årstiden og drikken. Koret er grundlagt i København i 1839.

Billetter

Der er således lagt i ovnen til en unik oplevelse når studentersangerne klang smelter sammen med de unikke lokaler i det historiske landskab. Billetter kan købes via www.studenter-sangforeningen.dk eller ved indgangen. Koncerten arrangeres i samarbejde med HOFOR og Nationalpark Skjoldungernes Land.
Koncerten er en del af en miniturné. Ud over koncerten på vandværket synger koret også på høstmarkedet på Herslev Bryghus lørdag kl. 14 og i KulturCosmos i Viby lørdag aften kl. 19.