Ny shelter står klar ved Gl. Lejre

Publiceret 22-09-2018

Nu kan du overnatte ved Skibssætningen

En hyggelig shelterplads med shelter, multtoilet, udendørs vandhane, renoveret bordebænkesæt og bålsted står nu færdigbygget i den gamle grusgrav ved Gl. Lejre. Foto: Nynne Sørgaard.

Alle veje fører til Gl. Lejre.

Gl. Lejre er knudepunkt for både Munkevejen, Gudernes Stræde og Skjoldungestien. 

Med en helt ny shelter er det nu muligt også at overnatte ved den historiske landsby, klods op af Skibssætningen. 

Og samtidig skaber den nye shelterplads en tiltrængt overnatningsmulighed langs Skjoldungestierne.

Multtoilet og udendørs vandhane

Den nye shelterplads er placeret i den gamle grusgrav mellem Lejre Museum og Skibssætningen. Her ligger shelteren i læ og samtidig forstyrrer den ikke i landskabet.

Pladsen består af en shelter i træ med græs på taget, et lille multtoilet, en ny udendørs, frostsikret vandhane ved indgangen til Lejre Museum, samt et renoveret bordebænkesæt og bålplads.

Med de nye faciliteter er der skabt et hyggeligt sted for forbipasserende, hvad end man ønsker at overnatte eller blot et sted til at spise sin madpakke, tanke vand og tilberede bål-kaffen.

Ønsker man at overnatte, fungerer det ved først-til-mølle princippet - shelteren skal ikke bookes.

Ny shelter finansieret af nationalparken

Det er Nationalpark Skjoldungernes Land, der har finansieret den nye shelterplads. Naturstyrelsen, som ejer grunden, hvor shelteren ligger, var med på idéen.

Baggrunden var et behov for flere overnatningsmuligheder og vandposter langs Skjoldungestierne, og Gl. Lejre var derfor et perfekt sted med sin placering så centralt på ruten og nogenlunde halvvejs mellem de sheltere, der i forvejen ligger i Boserup Skov i nord og Bidstrup Skovene i syd. 

Nationalparken håber nu, at folk vil tage godt imod den nye shelterplads, passe godt på den og tage hensyn til de lokale, der bor i området. 

Shelterplads kommer i brug søndag

Allerede søndag håber Nationalpark Skjoldungernes Land, at der vil være et mylder omkring de nye faciliteter ved siden af Skibssætningen.

Her vil nemlig foregå et stort, offentligt Nationalpark-arrangement i anledning af efterårsjævndøgnet.

Tager man forbi shelterpladsen mellem 12 og 16 søndag vil man både kunne få bålkaffe, bage snobrød, se på krible-krable dyr og høre historiefortælling.

Læs mere og se programmet for jævndøgnsarrangementerne her.