Naturfotograf guider til bedre billeder

Publiceret 11-04-2018

Fem tips til gode fotografier i naturen

Øvelse gør mester. Foto af Martin Kunzendorf.

På foto-tur i Boserup Skov

Forårets fotokonkurrence blev søndag skudt i gang i Nationalpark Skjoldungernes Land, og i den forbindelse inviterede nationalparkens naturvejleder Sofie Clauson-Kaas til foto-tur i Boserup Skov.

Med på turen var også naturfotograf Martin Kunzendorf, og selvom turen lå klokken 8 en søndag morgen, var hele 23 foto-glade gæster mødt op – klar til at portrættere både fjord, skov og blå anemoner.

Den morgenfriske flok blev belønnet med et fantastisk vejr og optimale fotobetingelser i forårets fine morgenlys.

Sådan tager du gode naturfotografier

Undervejs på turen delte Martin Kunzendorf ud af egne tips og tricks til at tage gode billeder. Og var du ikke med på turen, får du her fem gode foto-råd fra naturfotografen:

1. Betragt dine billeder som enhver anden fortælling. Afgræns din fortælling i stedet for at ville sige det hele på en gang.

2. Fokusér mere på motivet end på teknikken. Man kan købe sig fattig i udstyr - men det bliver fortællingerne ikke nødvendigvis bedre af.

3. Integrer naturfotografiet i din hverdag - de færreste har tid til at bruge mange timer i skjul. Hold fx øje med de små årstidsskift og dokumenter dem.

4. Lav lige horisonter på dine billeder eller ret dem efterfølgende op.

5. Øv dig igen og igen og igen... Jo flere billeder man laver, desto dygtigere bliver man.

Som fotograf og journalist er Martin Kunzendorf vant til at arbejde med vinkler og fortællinger, og det er især fortællingen om menneske og natur, der optager ham.

Du behøver ikke dyre linser og spejlrefleks - en smartphone kan også bruges til at fotografere natur. Foto af Martin Kunzendorf

Du behøver ikke dyre linser eller spejlrefleks - en smartphone kan også bruges til at fotografere natur. Foto af Martin Kunzendorf.

Fotokonkurrencen ’Lys og Liv’

Nationalparkens fotokonkurrence, som i år har temaet ’Lys og Liv’, løber fra den 8. april til 10. maj, hvorefter to vindere vil blive kåret. Én i kategorien bedste fortælling og en i kategorien bedste fotograf.

Præmien er 2500 kroner og en lækker oplevelseskurv til en god sommer i Nationalpark Skjoldungernes Land.

Du deltager i konkurrencen ved at uploade dit foto på vores hjemmeside og samtidig lægge det på Instagram med hashtagget #minNPSkjold2018

Læs mere og upload dit billede HER

undefined

Kameraet kan peges i alle retninger, når man fotograferer i naturen. Foto af Martin Kunzendorf.