Nationalparken kortlægger Skt. Hans bål

Publiceret 16-05-2018

Hjælp nationalparken med bål-informationer

Sankt Hans samler lokale om bålet. Foto af Ole Malling

Knitrende bål, duften af røg, lyden af stemmer, der flyder sammen og blander sig med fuglesang imens solen strækker sine stråler langt ud over aftentimerne.

Midsommeren - med solhverv og Sankt Hans - er et markant punkt i årets cyklus, hvor lokale samles om bålene rundt omkring i nationalparken.

Hjælp med markering af bål

Nationalparken vil gerne understøtte de lokale Sankt Hans traditioner. I første omgang ved at indsamle viden om, hvor der afholdes bålarrangementer med offentlig adgang, enten i eller lige udenfor nationalparken, fx langs fjorden. 

Derfor opfordrer nationalparken alle arrangører til at sende en e-mail til Obfuscated Email med information om arrangør, tid, sted og andre relevante oplysninger, fx program eller et link til hjemmeside senest den 11. juni. 

Efterfølgende vil den samlede liste blive offentliggjort.

Kortlægning er del af større vision

Markeringerne af de lokale Sankt Hans bål er en del af nationalparkens mål om at støtte lokalsamfundene og de aktiviteter, der gør området til et godt sted at bo eller besøge. En af de mindre sidegrene i nationalparkens femårsplan er indsatser for levende, lokal kulturhistorie. 

Nationalparken fejrer i forvejen vintersolhvervet sammen med Roskilde Domkirke, og ved efterårsjævndøgn arrangeres begivenheder i landskabet, ofte i samarbejde med landsbykirkerne.