To vindere af fotokonkurrencen Min Nationalpark kåret

Publiceret 09-06-2017

Præmien er 5000 kr. og en kurv fuld af sommeroplevelser i nationalparken.

Bybørn-på-landet-Camilla-Lind
Vinderfotoet af Camilla Lind - @cphmomdk

I foråret har Nationalpark Skjoldungernes Land lanceret fotokonkurrencen Min Nationalpark. Konkurrencen resulterede i en regulær fotostorm, hvor fotografer i alle aldre indsendte i alt 330 fotos af netop deres vinkel på Nationalpark Skjoldungernes Land.

Og vinderen er…

Et dommerpanel bestående af fotograf Ole Malling, godsejer Silvia Monroe fra Ledreborg Slot, projektleder Sidsel Naut fra Roskilde Katedralskole og to repræsentanter fra nationalparken har voteret – og vinderen af præmien på 5000kr er Camilla Linds stemningsfyldte foto 'Bybørn på landet'. Billedet er taget i Sagnlandet og dommerpanelet giver det følgende ord med på vejen:

"Fotografiet indfanger mange aspekter af Nationalpark Skjoldungernes Land. Der er en fin symbolik i sammensmeltningen af fortid og fremtid; forfædrenes fodspor har bragt nutidens skjoldunge ud på opdagelse, hvor hun nu fra sin udkigspost betragter landskabet. Samtidig giver billedet en personlig vinkel på et af de helt centrale steder i nationalparken, hvilket spiller fint op ad temaet 'Min nationalpark'.  Vigtigst af alt er det rent fotografisk godt skåret med en god balance i flade og farver".

Peoples Choice

Endnu en vinder er kåret ud fra kategorien 'Peoples Choice' med stemmer fra de sociale medier og stemmer på vandreudstillingen første udstillingssted; Ledreborg Slotsplads. Vinderen er Rikke Sigen med sit nærfoto af 'Den nysgerrige snegl' i Boserup Skov. Præmien er en kurv fuld af sommeroplevelser i nationalparken, som bl.a. indeholder billetter til Lejre Museum, kaffe & kage og historiefortælling på Gl. Kongsgaard, ølsmagning på Herslev Bryghus, billetter til Allehelgens Aften på Selsø Slot, en tur med vikingeskib fra Vikingeskibsmuseet, kaffe & kage i Sct. Hans Have, stenmalet mel fra Tadre Mølle og billetter til årets Slotskoncert på Ledreborg Slot.

Begge vinderfotos kan opleves på vandreudstillingen 'Min Nationalpark', der fremover bliver vist forskellige steder i nationalparken – lige nu blandt andet i Byens Hus i Roskilde og Café Spor3 i Lejre. Hold øje med hjemmesiden, hvor du også kan se alle fotos udvalgt til udstillingen.

  

Yderligere information

Nationalparkkoordinator Camilla van Deurs, Obfuscated Email.

 

 

 

 

%MCEPASTEBIN%