Ledreborg Slotsplads som galleri for Nationalparkens fotokonkurrence

Publiceret 23-05-2017

Fernisering af vandreudstilling på Ledreborg.

Fotoudstilling på Ledreborg Slot. Foto: Malene Bendix.
#MinNPSkjold2017 på Ledreborg slotsplads. Foto: Malene Bendix.

Fotokonkurrencen #MinNPSkjold2017 resulterede i 330 nye fotos af Nationalpark Skjoldungernes Land. En vandreudstilling med 36 af de bedste fotos har fernisering på slotspladsen foran Ledreborg Slot på Ledreborg Livsstilsdage i Kr. Himmelfartsferien.

Min nationalpark

Hvad er Nationalpark Skjoldungernes Land for dig? Et vikingeskib, en fjordterne eller bakkerne ude ved Gl. Lejre? Er det anemonerne i Boserup Skov, fiskebådene i Gershøj Havn eller din lillebrors hovedspring i fjorden? Sådan lød oplægget til fotokonkurrencen #MinNPSkjold2017, som Nationalpark Skjoldungernes Land søsatte den 5. april 2017. Fotokonkurrencen resulterede i en regulær fotostorm, hvor børn, unge, voksne og gamle bidrog med 330 nye fotos af nationalparken. Og hvilke fotos! De repræsenterer tilsammen en rigdom af forskellige synsvinkler på, hvad Nationalpark Skjoldungernes Land er. Nationalparken er fx både en kæmpeis, et badutspring, en hestemule, et vikingeskib og en blå anemone.

Dommerpanel og vandreudstilling

Den 11. maj satte et dommerpanel sig sammen for at finde en vinder på fotokonkurrencen #MinNPSkjold2017. Dommerpanelet består af fotograf Ole Malling, godsejer Silvia Monroe fra Ledreborg Slot, gymnasielærer Sidsel Naut fra Roskilde Katedralskole og to repræsentanter fra nationalparken. Vinderbilledet bliver offentliggjort den 9. juni og vinder førstepræmien på 5000 kroner. Ud over vinderbilledet valgte dommerpanelet 36 billeder ud til en vandreudstilling, som har fernisering på Ledreborg Livsstilsdage og kan opleves på den prominente plads foran Ledreborg Slot i Kr. Himmelfartsdagene fra den 25. til den 28. maj. Vandreudstillingen vil efter Livsstilsdagene kunne lånes efter nærmere aftale med nationalparken.

Peoples Choice og en kurv fuld af sommeroplevelser

Endnu en vinder af #MinNPSkjold2017 vil blive kåret ud fra det man kalder ”Peoples Choice”. Den heldige vinder får en kurv fuld af sommeroplevelser i nationalparken, som blandt andet indeholder billetter til Lejre Museum, kaffe & kage og historiefortælling på Gl. Kongsgaard, billetter til ølsmagning med mad på Herslev Bryghus, billetter til Allehelgens Aften på Selsø Slot, en sommersejlads med vikingeskib fra Vikingeskibsmuseet, en tur i Roskilde Domkirke, kaffe & kage i Sct. Hans Have, stenmalet mel fra Tadre Mølle og billetter til årets Slotskoncert på Ledreborg Slot.

For yderligere information kontakt:

Nationalparkkoordinator Camilla van Deurs Formann Jensen, Obfuscated Email.