Ny nationalparkchef til Skjoldungernes Land

Publiceret 09-12-2016

Pressemeddelelse: Nationalpark Skjoldungernes Land får ny leder. Anders Bülow forlader sin stilling som chef for Skovskolen i Nødebo for at lede arbejdet med at bygge den nye nationalpark op.

Anders Bülow bliver ny chef for Nationalpark Skjoldungernes Land.
Anders Bülow bliver ny chef for Nationalpark Skjoldungernes Land.

Den 1. januar sætter Anders Bülow sig i stolen som ny chef for Nationalpark Skjoldungernes Land. Anders Bülow har en bred ledererfaring fra 20 års arbejde i en række forskellige institutioner, kommuner, ministerier og foreninger. Indtil 1. januar 2017 er Anders Bülow chef for Skovskolen i Nødebo, som i dag er en del af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Her har han gennem de sidste 10 år været en vigtig del af Skovskolens omstilling og udvidelse med fem nye uddannelser, et videncenter, et professorat og to nye forskermiljøer omkring bl.a. naturformidling, friluftsliv, udeskole og læring i naturen.

Anders Bülow kender nationalparken og området omkring den godt. Han har en gård ved Skibby - ikke langt fra nationalparken - og har tidligere arbejdet som kulturchef i Roskilde Kommune og rektor for Holbæk Seminarium. Anders Bülow er uddannet forstkandidat og friluftsvejleder.

”Vi ser frem til samarbejdet med Anders Bülow,” siger formanden for nationalparkens bestyrelse, Lars Vedsmand. ”Anders er en solid lederprofil og har samtidig en bred baggrund og erfaring fra bl.a. uddannelses- og forskningssektoren, foreningslivet, og den kommunale forvaltning. Han er valgt ud af et stort felt af 84 meget kvalificerede ansøgere. Vi glæder os til at samarbejde med Anders om en realisering af nationalparkplanen og udvikling af nationalparken i forhåbentlig mange år frem,” siger Lars Vedsmand.

”Stillingen som nationalparkchef for Skjoldungernes Land forener mange af de elementer, jeg har arbejdet med i mit hidtidige virke, herunder naturforvaltning, kulturhistorie, friluftsliv og formidling,” siger Anders Bülow. ”Jeg ser et kæmpestort potentiale i det fundament, som nationalparken bygger på, og i det store forarbejde, der allerede er gjort. Dette potentiale glæder jeg mig meget til at være med til at realisere i samarbejde med bestyrelse og råd, lodsejere, lokale, sekretariatet og alle de øvrige interessenter,” siger Anders Bülow.

Kontakt
For yderligere information kontakt:
• Bestyrelsesformand Lars Vedsmand: Telefon: 2080 3502; e-mail: Obfuscated Email
• Nationalparkchef Anders Bülow: Telefon: 40451154; e-mail: Obfuscated Email.dk
• Nationalparkens sekretariat: Telefon: 9359 7090; e-mail: Obfuscated Email

Pressebilleder
Foto 1: Anders Bülow: Billedtekst: Anders Bülow bliver ny nationalparkchef i Skjoldungernes land.
Foto 2: Lejre Vig: Billedtekst: Lejre Vig i frost. Smukkere arbejdsplads skal man lede længe efter. Foto: Ole Malling.
Foto 3: Skibssætning: Billedtekst: Skibssætningen i Gl. Lejre ved vintertide. Foto: Ole Malling.