Nationalparkplan nu i høring

Publiceret 23-11-2016

Pressemeddelelse: Forslag til nationalparkplan 2017-23 er i høring til d. 20. februar 2017.

Nationalparkplan 2017 - 23 forside.
<a href="http://nationalparkskjoldungernesland.dk/udvikling-og-samarbejde/nationalparkplan/">Forslag til plan for Nationalpark Skjoldungernes Land 2017-23</a>

Onsdag den 23. november har bestyrelsen for Nationalpark Skjoldungernes Land sendt forslag til planen for de næste seks års arbejde i offentlig høring. Planen skal skabe fundamentet for en langsigtet udvikling af nationalparken indenfor disse fem områder:

  • Natur og landskab
  • Kulturhistorie og kultur
  • Friluftsliv
  • Formidling, undervisning og forskning
  • Lokalsamfund, erhverv og turisme

Nationalparkplanen bygger bl.a. på de mange ideer, som borgere, foreninger, institutioner, kommuner og mange andre interesserede bidrog med sidste forår. De indsatser, som beskrives i planen, kan kun realiseres gennem frivillige aftaler.

”Det er med stor glæde at vi nu sender nationalparkplanen i høring. Arbejdet med den har været omfattende og spændende,” siger Lars Vedsmand, som er formand for nationalparkens bestyrelse. ”Planen stikker en klar kurs ud for arbejdet med at skabe et fundament for den nye nationalpark. Vi har forsøgt at gøre planen så konkret som muligt, og samtidig give luft til udvikling og andre ideer. Vi håber at planen kan give mange lyst til at spille ind og spille med i udviklingen af Nationalpark Skjoldungernes Land,” siger Lars Vedsmand.

Planen består af tre dele: ”Hvad har vi”, en statusbeskrivelse af nationalparken i dag, ”Hvad kan vi”: en beskrivelse af den lovgivning vi er underlagt – og ”Hvad vil vi”: en plan med indsatser for de fem områder.

Find planen på hjemmeside, biblioteker og rådhuse
Du kan finde forslaget til plan og den tilhørende miljøvurdering på nationalparkens hjemmeside. Fra d. 28. november kan trykte eksemplarer af nationalparkplanen hentes på rådhuse, udvalgte biblioteker i området samt i nationalparkens sekretariat så længe lager haves.

Høringssvar
Høringsperioden løber fra 23. november 2016 frem til 20. februar 2017. Alle med interesse for nationalparkens udvikling kan sende høringssvar til sekretariatet på e-mail: Obfuscated Email eller som brev til Nationalpark Skjoldungernes Land, Ledreborg Allé 2B, 4320 Lejre.

Kontakt
For yderligere oplysninger om nationalparkplanen kontakt venligst formand Lars Vedsmand på telefon: 2080 3502.

Pressemøde
I anledning af nationalparkplanens høringsfase inviteres pressen til pressemøde torsdag den 24. november klokken 10 på nationalparkens kontor, Ledreborg Alle 2B, 4320 Lejre.