Nationalparken godt i gang

Publiceret 12-01-2016

Fra 1. januar 2016 er sekretariatet for den nye nationalpark Skjoldungernes Land fuldt bemandet.

Kenneth J. Ewers
Nationalparkholdet foran sekretariatet på Ledreborg. Fra venstre: Poul Bjerager, Malene Bendix, Thomas Vestergaard-Nielsen og Magnus Graae. Fotograf: Kenneth J. Ewers.

Fra et lille kontor på Ledreborg Slot ved Lejre skal sekretariatet i løbet af det næste år udvikle den nye nationalpark i samarbejde med nationalparkens bestyrelse, nationalparkrådet, lodsejere, institutioner, organisationer og godtfolk i Roskilde, Lejre og Frederikssunds Kommuner.

Det nye sekretariat består af nationalparkchef Poul Bjerager Christiansen, formidlingskoordinator Malene Bendix, projektkonsulent Thomas Vestergaard-Nielsen og chefsekretær Magnus Graae.

”Jeg er glad for at kunne præsentere et hold med en solid baggrund og en stærk faglig profil, som passer godt på nationalparkens fremtidige arbejde,” fortæller nationalparkchef Poul Bjerager Christiansen. ”Samlet dækker vi viden om biologi, forst- og landskabsprojekter, naturstøtteordninger, offentlig forvaltning, kommunikation, projektstyring, udeskole – og meget mere. Nationalparkens første opgave er at få dannet et nationalparkråd, som kan rådgive bestyrelsen i nationalparken. Årets helt store opgave er at udarbejde den plan, som skal ligge til grund for nationalparken. Det skal ske i dialog med offentligheden, bestyrelsen, rådet og involverede brugere og lodsejere,” slutter Poul Bjerager Christiansen.

Kontakt
Pressen er velkommen til at kontakte sekretariatet for fotos og spørgsmål. Kontakt nationalparkchef Poul Bjerager Christiansen: Tlf.: 4024 3246, e-mail: Obfuscated Email. Nationalparkens kontor ligger på Ledreborg Slot, Ledreborg Alle 2B 4320 Lejre. Se også www.nationalparkskjoldungernesland.dk.

Kort om det nye sekretariat

Poul Bjerager Christiansen: Nationalparkchef, bor i Roskilde.
Tidligere: Kommunaldirektør i Hvalsø Kommune, direktør i Solrød Kommune, Chefrådgiver for Danida i Nepal, konsulent i Kommunernes Landsforening, byplanlægger i Roskilde Kommune, landinspektør i Roskilde. Uddannelse: Landinspektør/byplanlægger.

Malene Bendix: Formidlingskoordinator, bor i Kirke Hvalsø.
Tidligere: Koordinator for det landsdækkende skoleprojekt ”Skoven i Skolen og Udeskole.dk”, lærebogs- og børnebogsforfatter, radiodokumentarist i DR´s Montagegruppe. Uddannelse: Cand.scient. i biologi og Tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole.

Thomas Vestergaard-Nielsen: Projektkonsulent, bor i Assendløse.
Tidligere: Specialkonsulent og forstfuldmægtig i Naturstyrelsen, herunder på Odsherred og Buderupholm statsskovdistrikter. Erfaring med Natura 2000, skovpolitik og -tilskud, naturbeskyttelse samt projektledelse. Uddannelse: Forstkandidat.

Magnus Graae: Chefsekretær, bor i Roskilde.
Tidligere: Direktionssekretær i Københavns Kommune, Informationsmedarbejder i Socialstyrelsen. Uddannelse: Cand. soc. i politisk kommunikation og ledelse.