H.K.H. Kronprinsen og miljøministeren indvier ny nationalpark

Publiceret 16-03-2015

Danmarks fjerde nationalpark slår dørene op. Det sker ved en stor folkefest på Roskilde Havn og på Ledreborg Slot i Lejre lørdag 21. marts.

Danmarks fjerde nationalpark, Nationalpark Skjoldungernes Land, bliver indviet af H.K.H. Kronprinsen og miljøminister Kirsten Brosbøl både til vands, til lands og på cykel. Det sker på lørdag, hvor nationalparken slår dørene op til en kæmpe folkefest.

H.K.H. Kronprinsen og miljøministeren vil fra morgenstunden sejle ned gennem Roskilde Fjord for at opleve nationalparken fra søsiden. Pressen vil kunne deltage i sejladsen fra en følgebåd.

Efter modtagelse på Roskilde Havn af Roskildes borgmester Joy Mogensen vil H.K.H. Kronprinsen og miljøministeren sammen med centrale interessenter cykle gennem nationalparken for at opleve skovnaturen og det unikke fjordlandskab. Pressen vil kunne tage fotos inden afgang på cykel.

Herefter bliver nationalparken officielt åbnet på Ledreborg Slot med taler og deltagelse af borgmestrene fra Lejre, Roskilde og Frederikssund kommuner og nationalparkens formand, Lars Vedsmand. Der er mulighed for interview med miljøministeren, borgmestrene og formanden for nationalparken umiddelbart efter talerne, der begynder kl. 11.30.

I den store slotslade vil der være mulighed for at smage mange af de kulinariske specialiteter, der produceres i nationalparken såsom urokse fra Herthadalen, vikingepølser fra Hesselbjerggaard, øl fra Herslev Bryghus og frisk gårdmælk fra Lejre.

For børn vil der være ponyridning, der vil være guidede ture i slotsparken, og i slotsladen kan man komme tæt på et vaskeægte vikingeskib. Ledreborg Slot ligger 10 minutter på cykel fra Lejre Station. Der er gratis parkering ved Amalienborgporten 500 meter fra slottet. Guider viser vej.

Tid: Lørdag 21. marts kl. 9.30 til kl. 15.00

Sted: Roskilde Fjord, Roskilde Havn og Ledreborg Slot og Park, Ledreborg Allé 2D, 4320 Lejre

Program:

9.30: H.K.H. Kronprinsen og miljøminister Kirsten Brosbøl sejler fra Veddelev Lystbådhavn med Frederiksunds borgmester, formanden for nationalparken og Naturstyrelsen. Pressen kan deltage på sejladsen i en følgebåd. Bemærk: Der er begrænsede antal pladser – tag kontakt til miljøministeriets presseafdeling for akkreditering til båden.

09.50: Ankomst til Roskilde Havn ved Vikingeskibsmuseet. Modtagelse af Roskildes borgmester.

10.10: H.K.H. Kronprinsen og miljøministeren cykler med interessenter til Boserup Skov for at opleve natur, landskab og kultur. Der laves blandt andet et stop ved Ringøen. Herefter fortsættes i bil til Ledreborg Slot.

11.10: Ankomst til Ledreborg Slot.

11.30: Officiel åbning på Ledreborg Slot. Velkomst ved John Munro, tale af miljøministeren, borgmester Mette Touborg og formanden for nationalparken samt afsløring af logo ved H.K.H. Kronprinsen. Pressen kan efterfølgende lave interviews.

12.00-15.00: I slotsladen ved Ledreborg vil der være information om nationalparken, forfriskninger fra lokalområdet og musikalsk underholdning. Udendørs vil der være mulighed for guidede ture i parken samt aktiviteter og oplevelser for børn.

Pressen kan downloade billeder fra nationalparken her

Yderligere oplysninger:

Jens Fuglsang Edelholt

Title: Pressesekretær
Miljø- og Fødevareministeriet, departementet
Mobile: +45 9135 6996