Sommersejlads 3. juli-16. august

Publiceret 30-06-2020

Hver torsdag til søndag hele sommeren kan du hoppe ombord på Hjortholm og sejle ud i nationalparken.

Hjortholm er et træskib fra 1955, som sejles af rederiet Stromma. Foto: baadfarten

I år er en ny båd og besætning kommet til Roskilde Fjord – nemlig træbåden Hjortholm. Bag Hjortholm står rederiet Stromma, der i samarbejde med VisitFjordlandet og Nationalpark Skjoldungernes Land vil stå for sommerens fjordformidling.

Hele sommeren er det muligt at tage ud på en tur på Roskilde Fjord og opleve det smukke fjordlandskab. Roskilde Fjord er et unikt naturområde, som især er kendt for et rigt fugleliv omkring fjordens mange øer og holme - og så udgør den en tredjedel af Nationalpark Skjoldungernes Land.

Den nye båd Hjortholm har plads til i alt 45 passagerer. Her er der taget højde for de afstandskrav, der gælder fra sundhedsmyndighederne i forhold til at undgå smitte med corona-virus.

Du finder Hjortholm i Roskilde Havn ved Vikingeskibsmuseets mole. Alle billetter skal bookes online inden afgang:

Se sejlplan og book billet

Book en rundtur i Kattinge Vig

Rundture på fjorden er 1-times sejladser, som giver alle en skøn mulighed for at opleve Nationalpark Skjoldungernes Land fra vandsiden. PÅ turen vil du opleve Bognæs, Kongeriet Elleore og så selfølgelig se Roskildes skyline fra vandet.

Sejladsen giver også mulighed for at komme tæt på fjordens fugleliv. Med kikkerter ombord, kan man se de mange fuglearter der findes lige her i Roskilde!

Tidspunkter: Fredage (enkelte undtagelser), lørdage og søndage i juli og august enten kl. 13.00, 14.15, 15.30, 16.45 - eller til en stille aftentur kl. 18:00 eller 19:15.

Pris: 99 kroner for voksne, 49 kroner for børn under 12 år, og børn under 2 år er gratis.

Ringøen i Kattinge Vig. Foto: Ole Malling

Book en tema-tur til Gershøj Kro

Stig ombord på Hjortholm og tag med på den særlige tematur; "Krotur" til Gershøj Kro - og smag på Fjordlandet. Ved ankomst i Gershøj står gode folk fra Gershøj Kro og Strandhotel klar til at invitere inden for til Kaffe & Kagebord og en bid brød. Gershøj Kro er en lille skøn kro beliggende helt ned til vandet og som emmer af ro og ægte landstemning i høj kvalitet. Friske og lokale råvarer er et must for køkkenet og kvaliteten er høj.

Lån et fiskenet fra båden og fange småting fra havnekanten eller har i husket badetøjet så kan man tage en badetur ved den lille strand. Derudover er der også mulighed for at prøve kræfter med Nationalparkens nye kanoer, som er til fri afbenyttelse. Husk dog bare en 20'er til at låse dem op. Derefter sejler Hjortholm alle hjem igen til Roskilde havn.

Tidspunkter: Fredag d. 24. juli, 31. juli og 7. august med afgang fra Roskilde Havn kl. 13 - og hjemkomst kl. 17.

Pris: 249 kroner for voksne, 125 kroner for børn under 12 år, og børn under 2 år er gratis.

Badetur ved Gershøj Strand. Foto: Ole Malling

Book en tema-tur til Selsø Slot

Tag med på Hjortholm og oplev den særlige "Herregårdstur" til landskabet omkring Selsø slot- i den nordlige del af Nationalpark Skjoldungernes Land. Turene starter i Roskilde Havn, hvor båden sejler gennem den enestående natur i Roskilde Fjord.

Ved ankomsten til Møllekrogen står Skibbys lokale turistbus, NaturEkspressen, klar til at køre gæster til Selsø Slot, hvor en guide tager imod og viser rundt på Herregårdsmuseet. Turen tilbage kan ske til fods langs markerne og Selsø Sø eller ved afhentning med NaturEkspressen. Turen varer i alt 4,5 time.

Tidspunkter: Fredag 9. juli, 23. juli og 6. august med afgang fra Roskilde Havn kl. 13 - og hjemkomst kl. 17.

Omvisning på Selsø Slot. Foto: Selsø Slot

Book Hjortholm til privat tur

Skal I have en anderledes oplevelse sammen på vandet? Hjortholm kan også bookes til private arrangementer for både familier, venner og kollegaer. Kontakt rederiet Stromma direkte for privat booking:

Hjortholm. Foto: Baadfarten