Nat i Naturen 2. maj - AFLYST

Publiceret 13-01-2020

AFLYST!

Oplev skoven i nattetimerne og bliv klogere på nattens liv. Foto: Friluftsrådet

ARRANGEMENTET ER AFLYST GRUNDET COVID19.

Nat i Naturen

Skærp sanserne i mørket gennem lyde og dufte, og kom tættere på den natur, der er aktiv om natten. Tag hele familien med til en nat i nationalparken d. 2. maj!

Overnatning i Boseurp Skov

Kom med ud og oplev Boserup Skov når mørket falder på og nattens lyde breder sig mellem træerne. Til Nat i Naturen d. 2.-3. maj får du en unik mulighed for at sove under åben himmel blandt de store bøge, anemoner og nattergale!

Nationalpark Skjoldungernes Land og Boserupgård Naturcenter inviterer til Nat i Naturen, hvor du kan opleve Boserup Skov efter mørkets frembrud og prøve at overnatte i skoven. Det er normalt ikke tilladt at overnatte udenfor de opsatte shelters i Boserup Skov, men denne aften har vi fået særlig tilladelse til overnatning, hvilket betyder at du har en unik mulighed for at opleve, hvad skoven byder på om aftenen og natten.

Der vil være bål til madlavning og hygge samt være forskellige aktiviteter i løbet af aften.

Aftens program

kl. 17:00 Velkomst og introduktion til arrangementet ved naturvejleder Sofie Clauson-Kaas

Efterfølgende gør vi klar til natten og bygger bivuakker, opsætter hængekøjer og sætter telte op.

Kl. 18:00 Optænding af bål bag Traktørstedet. Du kan medbringe egen aftensmad til grill, pande eller pind og tilberede det i fællesskab med os andre over bålet.

Der vil i løbet af aftenen være forskellige typer af aktiviteter. Der vil være fællessang omkring bålet og Brorfelde Observatorium kommer forbi og hjælper os med at se på stjerne.

Medbring selv

Man skal selv medbringe telt, hængekøje eller presenning. Rafter og snor til bivuak kan lånes af Boserupgård Naturcenter. Vi hjælper gerne med vejledning og opsætning.

Medbring egen mad, tilbehør og drikkevarer. Det vil være muligt at låne snobrødspinde og bålpander. I skal også selv medbringe service (kopper, bestik, tallerkner m.m.)

Tilmelding

Arrangementet er gratis, men da vi har begrænset plads så kræver det tilmelding Tilmeld dig Nat i Naturen i Boserup Skov

Vi glæder os til at se jer til en nat i skoven!

Tilkøb hos Fjordlandet Outdoor

For at gøre det let for flere at deltage i dette NAT I NATUREN arrangement, tilbyder den lokale virksomhed Fjordlandet Outdoor leje at telt og feltseng, og mulighed for deltagelse i madlavning over bål og efterfølgende spisning både til aften og næste morgen.

Link: Tilkøb af telt, feltseng og/eller madlavning

Naturens år

"Med udgangspunkt i den storslåede TV-serie om Danmarks natur, Vilde Vidunderlige Danmark, sætter DR i 2020 fokus på Danmarks Natur i en lang række programserier henover året. Men det er ikke nok at se på naturen - vi skal også ud og opleve den. Derfor har et partnerskab mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og et netværk af de naturhistoriske museer sat sig for at invitere alle danskerne ud i naturen og udvikle og koordinere aktiviteter, der giver danskerne viden om naturen og lyst til at gå på opdagelse i den og passe på den." - www.voresnatur2020.dk

Nat i Naturen er et af de fem fyrtårnsprojekter under 'Vores Natur' og vil foregå både den 2. maj og 17. oktober 2020.

Nattens lyde

Den mørke skov er fuld af lyde, og det er nemt at gå ud og opleve dem selv. Hvis du ikke lige kan deltage i 'Nat i Naturen', så kan du med fordel slå lytte-lejr ved en af shelterpladserne i Bidstrup Skovene eller Boserup Skov, hvor der er læ og flere steder også bålpladser. Læs mere om overnatning i nationalparkens natur