Fjordens Dag 13. september

Publiceret 13-01-2020

Aktiviteter, vidensoplæg og kunst

Fjordens Dag er et årligt tilbagevendende arrangement. Foto: Andreas Elkjær

Roskilde Fjord er et helt særligt sted - Fjorden skal benyttes og beskyttes

Kom med til en fed og aktiv dag for hele familien søndag den 13. september 2020. På dagen vil der være aktiviteter for hele familien, vidensoplæg samt kunstnerisk indslag.

Nærmere sted og program følger!

Formål med Fjordens Dag

Fjordens Dag skal være en begivenhed, som afholdes én gang hvert år. Fjordens Dag skal styrke arbejdet med bæredygtigt friluftsliv og formidling ved at skabe en festlig ramme for udvikling, afprøvning og debat om bæredygtig formidling af Roskilde Fjord. Fjordens Dag skal afholdes i samarbejde med mange forskellige parter omkring Roskilde Fjord. 

På Fjordens Dag vil Nationalpark Skjoldungernes Land stå for indslag, debatter og oplæg, f.eks. kaldet ”Vidensoplæg", hvor lokale og interesserede foreninger og klubber kan få indsigt i forskningsprojekter og nye tendenser ved Roskilde Fjord tilknyttet fjordens liv, friluftsliv og benyttelse. På den måde skabes et forum, hvor brugere af Roskilde Fjord kan inddrages i vidensdelingen og diskussionen af benyttelsen af fjorden. Målet med ”Vidensoplæg” er at præsentere publikum for velbegrundede fakta, kloge betragtninger og inddragende diskussioner i en ramme ved fjorden, som det hele handler om. Lokaliteten for vidensdelingen vil skifte mellem de større havne hvert år.

Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Nationalpark Skjoldungernes Land, kommuner og lokale foreninger.

Tilmelding ikke nødvendig
Kontaktperson: Camilla van Deurs, koordinator i Nationalpark Skjoldungernes Land.